Turvavyö pitää sinut turvallisesti tien päällä

Vaikka suomalaisille turvavyön käyttö henkilöautoissa onkin pääasiassa itsestään selvyys, bussiliikenteessä tämä halpana henkivakuutuksena pidetty tapa tuppaa unohtumaan. Ainoastaan noin puolet linja-automatkustajista kertoo käyttävänsä turvavyötä bussissa aina tai lähes aina (Liikenneturva).

Turvavöiden käyttöpakko busseissa on astunut voimaan jo vuonna 2006. Alhaista käyttöastetta on selitetty muun muassa unohtamisella, käytön hankaluudella sekä ison auton ja kuskin ammattitaidon luomalla turvallisuuden tunteella (MTV). Luvut kuitenkin kertovat valitettavat faktat, ja turvavyö pelastaisikin liikenneonnettomuuksissa jopa joka kolmannen matkustajan hengen (Liikenneturva).

Se, ettei käytännön syistä kaupunkiliikenteen busseissa joissa on istumapaikkojen lisäksi tilaa seistä ole turvavyönkäyttöpakkoa luo helposti mielikuvan, ettei turvavyötä tarvitsisi käyttää bussiliikenteessä lainkaan. Kuitenkin erot matkojen pituuksissa sekä nopeuksissa ovat niin suuret, ettei kenenkään tulisi empiä turvavyön käyttöä pitkän matkan busseissa. Miten sinä kannustat kanssamatkustajiasi turvavyön käyttöön niin ammattikuljettajan kuin matkustajankin roolissa?

Lue lisää Nesteen ratkaisuista kuljetusyrittäjälle!