27 Kesäkuu 2022

Neste investoi maailmanluokan uusiutuvien tuotteiden jalostamoon Rotterdamissa

Neste Oyj, pörssitiedote / sisäpiiritieto, 27.6.2022 klo 21.00

Neste Oyj on tehnyt päätöksen investoida uuteen uusiutuvien tuotteiden tuotantokapasiteettiin Rotterdamissa. Päätös perustuu uusiutuvien tuotteiden kysynnän merkittävään kasvuun asiakkaiden korkeampien ilmastotavoitteiden myötä.

Nesteen nykyinen 1,4 miljoonan tonnin uusiutuvien tuotteiden kapasiteetti Rotterdamissa on Euroopan laajin. Noin 1,9 miljardin euron laajennusinvestointi Rotterdamin jalostamoon kasvattaa Nesteen uusiutuvien tuotteiden kokonaiskapasiteettia 1,3 miljoonalla tonnilla vuodessa ja nostaa uusiutuvien tuotteiden vuosikapasiteetin Rotterdamissa 2,7 miljoonaan tonniin, josta uusiutuvan lentopolttoaineen (SAF) tuotantokyky on 1,2 miljoonaa tonnia. Yhtiön tavoitteena on käynnistää uusi tuotantoyksikkö vuoden 2026 ensimmäisellä puoliskolla.

“Investointi Rotterdamin jalostamomme laajennukseen vahvistaa maailmanlaajuista johtoasemaamme uusiutuvissa tuotteissa. Se on myös merkittävä askel tulevaisuuden kilpailukykymme varmistamisessa ja uusiutuvien tuotteiden kasvustrategiamme toteutuksessa, sillä se tuo vastuullisuutta painottaville asiakkaillemme merkittävän määrän uusiutuvaa dieseliä, uusiutuvaa lentopolttoainetta sekä uusiutuvia raaka-aineita muovi- ja kemianteollisuudelle”, sanoo Nesteen toimitusjohtaja Matti Lehmus.

“Tämä investointi vahvistaa entisestään kilpailuetujamme, jotka perustuvat tuotantomme sekä jäte- ja tähderaaka-aineiden käytön maailmanlaajuiseen optimointiin. Oman NEXBTL-teknologiamme avulla voimme valmistaa korkealaatuisia uusiutuvia tuotteita joustavasti laajasta valikoimasta heikompilaatuisia jätteitä ja tähteitä. Uusi tuotantolinja sekä Singaporen jalostamomme laajennus tulevat olemaan sekä energiatehokkuudeltaan että raaka-aineiden joustavuudeltaan huippuluokkaa”, Lehmus jatkaa.

Nesteen maailmanlaajuinen uusiutuvien tuotteiden tuotantokapasiteetti on tällä hetkellä noin 3,3 miljoonaa tonnia vuodessa. Nesteen käynnissä oleva Singaporen jalostamon laajennusprojekti sekä  vielä toteutumistaan odottava yhteisyritys Marathonin kanssa Martinezissa, Kaliforniassa, kasvattavat uusiutuvien tuotteiden kokonaiskapasiteetin 5,5 miljoonaan tonniin vuoden 2023 loppuun mennessä. Nesteestä tulee samalla myös ainoa globaali uusiutuvien polttoaineiden sekä polymeerien ja kemikaalien valmistuksen uusiutuvan raaka-aineen toimittaja, jolla on tuotantoa kolmella mantereella. Valmistuttuaan Rotterdamin laajennushanke edelleen kasvattaa yhtiön uusiutuvien tuotteiden kokonaiskapasiteettia 6,8 miljoonaan tonniin vuoden 2026 loppuun mennessä. 

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Video ja kuvia tiedotusvälineiden käyttöön

Lisätietoja: Nesteen mediapuhelin, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30-16.00).

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2021 Nesteen liikevaihto oli 15,1 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi