Elina Kahri, brändimarkkinoinnin harjoittelija

Elina Kahri

Kuka: Elina Kahri, Helsinki
Duunipaikka: Neste 
Tehtävä: Brändimarkkinointi yksikön brändimarkkinoinnin harjoittelija
 
Elina Kahri on työskennellyt kahtena kesänä harjoittelijana Nesteen viestintäyksikön brändimarkkinoinnissa. Opinnot Helsingin kauppakorkeassa ovat loppusuoralla ja Nesteen tarjoama kansainvälinen ilmapiiri sekä ison yrityksen uskottavuus kiinnostivat Kahria. Mutta yhtä lailla vaakakupissa painoivat arvot: “Yritysten vastuullisuus on minulle tärkeä juttu, ja Nesteellä arvot osuivat yksiin omieni kanssa.”
 
Nesteellä Kahri sai vastuullisia tehtäviä hoitaakseen jo alusta alkaen: “Olen saanut työskennellä aidosti tiimin jäsenenä enkä kahvinkeittäjänä.” Kokemusta on kesäpestien aikana karttunut niin käytännön tehtävistä kuin strategisesta suunnittelustakin. 

Bisnesmaailman opit haltuun

Ensimmäisenä kesänä Kahri oli järjestämässä Neste Rallyn ja Flow-festivaalin markkinointitapahtumia sekä tekemässä vaikuttajakampanjaa NBA-tähti Lauri Markkasen kanssa.

“Opin miten markkinoinnin prosessit sujuvat ja kuinka bisnesmaailmassa toimitaan. Nesteen toimiala on monimutkainen ja haastava, mutta siitäkin ymmärrys on kasvanut huimasti.”
 
Koronaepidemia toi muutoksia työtapoihin. “Keskityimme suunnitteluun ja strategian kehittämiseen ja tapahtumat järjestimme virtuaalisesti.” Sekin opetti uusia taitoja. 
 
 “Yksi hauskimmista töistä on ollut järjestää kesätyöntekijöille yhteistä toimintaa, kuten virtuaalisia tietovisoja. Nesteellä pidetään tärkeänä, että kaikki pääsevät porukkaan mukaan ja tapaamaan toisiaan. Naurua on riittänyt, kun olemme tehneet parissa viikossa somekampanjan ja juosseet tukka putkella.” 
 
Vaikka isoissa yrityksissä prosessit ovat syystäkin hitaita, tarpeen vaatiessa toimeen ryhdytään hyvinkin joustavalla aikataululla: “Se on välillä kuin tuulahdus startup-maailmasta”, Kahri summaa.

Arvot, joiden takana seistä

Kahri suosittelee lämpimästi kesätöiden hakemista Nesteeltä ihan jo kansainvälisen yrityksen tarjoamien kehittymismahdollisuuksien takia. Lisäksi iso yritys tarjoaa mahdollisuuksia rakentaa uraa; Elinan työt samassa yksikössä ovat jatkuneet kesän jälkeenkin. Kuitenkin juuri työn merkityksellisyys puhutteli erityisesti.
 
“Neste on vastuullisuuden edelläkävijä ja haluaa vaikuttaa siihen, millainen ala jalostamo- ja polttoaineteollisuus on tulevaisuudessa. Minulle on tärkeää pystyä seisomaan Nesteen sanoman takana ja olla mukana tekemässä parempaa huomista. Olen ylpeä siitä, että olen Nesteellä töissä.”

Hae kesätöihin