13 Tammikuu 2023

Neste on saanut päätökseen käytetyn paistorasvan keräys- ja hankintaliiketoiminnan oston Crimson Renewable Energyltä Yhdysvalloissa

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 13.1.2023 klo 19.00

Neste ilmoitti marraskuussa 2022 ostavansa käytetyn paistorasvan keräys- ja hankintaliiketoiminnan ja siihen liittyvän omaisuuden Yhdysvaltain länsirannikolla Crimson Renewable Energy Holdings LLC:ltä. Kilpailuviranomaiset ovat hyväksyneet yritysoston, ja kauppa on saatettu päätökseen.

Kauppaan sisältyvät SeQuential Environmental Services, LLC:n ja Pure, LLC:n osakkeet sekä käytetyn paistorasvan käsittelylaitos Salemissa, Oregonissa. Kaupan myötä Neste hankki Yhdysvaltojen länsirannikolla sijaitsevan johtavan käytetyn paistorasvan keräys- ja hankintaliiketoiminnan, johon kuuluvat käytetyn paistorasvan keräys, logistiikka ja varastointi Kaliforniassa, Oregonissa ja Washingtonissa. 

”Tämän yritysoston toteutuminen on tärkeä askel Nesteen uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen kasvattamisessa strategiamme mukaisesti. Vahvistamme kaupan myötä läsnäoloamme ja toimintaamme Yhdysvalloissa ja maan länsirannikolla, joka on meille tärkeä markkina asiakkaidemme palvelemisessa. Kalifornian Martinezissa sijaitsee myös uusiutuvaa dieseliä tuottava yhteisyrityksemme. Olen iloinen voidessani toivottaa tervetulleeksi uudet työntekijät osaksi Nesteen toimintoja Yhdysvalloissa”, sanoo Nesteen toimitusjohtaja Matti Lehmus.

Yrityskauppa vahvistaa Nesteen globaalia raaka-aineiden hankintaa ja tukee Nesteen tavoitetta palvella asiakkaita uusiutuvien tuotteiden kysynnän kasvaessa maailmanlaajuisesti. 

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2021 Nesteen liikevaihto oli 15,1 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi