2 Marraskuu 2021

Nesteen yritysosto yhdysvaltalaisesta Agri Tradingistä on saatu päätökseen

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 2.11.2021 klo 16.30

Neste ilmoitti syyskuussa 2021 ostavansa Agri Tradingin, yhden Yhdysvaltojen suurimmista itsenäisistä uusiutuvien jätteiden sekä rasva- ja öljytähteiden toimittajista. Kilpailuviranomaiset ovat hyväksyneet yritysoston, ja kauppa on saatettu päätökseen.

"Tämä kaupan saaminen päätökseen on tärkeä askel Nesteen uusiutuvien tuotteiden kasvustrategian toteutuksessa, ja se vahvistaa globaalia uusiutuvien raaka-aineiden hankintaamme. Kauppa täydentää aiempia yritysostojamme, joita ovat olleet Mahoney Environmental Yhdysvalloissa sekä IH Demeter, Bunge Loders Croklaan ja Count Terminal Alankomaissa", kertoo Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker.

Nesteen raaka-ainestrategia keskittyy jätteiden ja tähteiden osuuden kasvattamiseen ja uusien raaka-ainelähteiden kehittämiseen. Agri Trading on tärkeä kumppani Nesteelle, sillä se on toimialansa johtaja eläinrasvojen, käytetyn paistorasvan, teknisen maissiöljyn ja muiden kasviöljyjen kaupassa Yhdysvalloissa.

Lisäksi Agri Tradingin olemassa oleva logistiikkaverkosto ja -toiminta mahdollistavat Nesteelle tehokkaat hankinta- ja kuljetusketjut pienemmällä hiilijalanjäljellä ja tukevat Nesteen johtavaa asemaa globaaleilla raaka-ainemarkkinoilla.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapuhelimeen, puh. 050 458 5076 / media@neste.com (arkisin 8.30-16.00).

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan dieselin ja vastuullisen lentopolttoaineen tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Olemme teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana ja olemme sitoutuneet hiilineutraaliin tuotantoon vuoteen 2035 mennessä. Aiomme myös prosessoida uusiutuvia ja kierrätysraaka-aineita kuten jätemuoveja öljynjalostuksen raaka-aineina. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2020 Nesteen liikevaihto oli 11,8 miljardia euroa, ja 94 % yrityksen vertailukelpoisesta liikevoitosta tuli uusiutuvista tuotteista. Lue lisää: neste.fi