5 Maaliskuu 2022

Neste antaa humanitaarista apua

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Öljytuotteet

Neste Oyj, Uutinen, 5.3.2022

Me Nesteellä olemme järkyttyneitä ja huolestuneita Ukrainan sodasta, joka rikkoo selkeästi kansainvälistä oikeutta ja ihmisoikeusperiaatteita. Me, niinkuin monet yritykset ja yksityishenkilöt, tuomitsemme Venäjän hyökkäyksen.

Olemme saaneet todistaa työntekijöidemme, asiakkaidemme ja kansainvälisen yhteisön vahvaa tukea Ukrainalle. Sota on aiheuttanut ja aiheuttaa edelleen inhimillistä kärsimystä. 

Annamme humanitaarista tukea lahjoittamalla kahdelle järjestölle, Punaiselle Ristille ja UNICEFille, ja etsimme edelleen keinoja, joilla voimme auttaa.

Jatkamme myös pakotteiden ja rajoitusten kehittymisen seuraamista. Olemme ryhtyneet määrätietoisiin toimiin hankintamme ja myyntimme uudelleen suuntaamisessa ja pyrimme turvaamaan tuotteidemme saatavuuden kaikissa tilanteissa.

Ajatuksemme ovat Ukrainan kansan ja kaikkien niiden kanssa, joita asia koskee

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2021 Nesteen liikevaihto oli 15,1 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi