27 Heinäkuu 2021

Neste nimittää Markku Korvenrannan Öljytuotteet -liiketoiminnan johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi

Neste Oyj, Pörssitiedote, 27.7.2021 klo 8.50 

Diplomi-insinööri Markku Korvenranta on ​​nimitetty Öljytuotteet -liiketoimintayksikön johtajaksi ja Nesteen johtoryhmän jäseneksi. Hän siirtyy Nesteen palvelukseen viimeistään tammikuussa 2022 ja raportoi toimitusjohtaja Peter Vanackerille. Korvenranta siirtyy Nesteelle Marquard & Bahlsista, Saksasta, ja hän tulee työskentelemään Suomessa.

"Olen iloinen voidessani toivottaa Markun tervetulleeksi johtamaan Öljytuotteet-liiketoimintayksikköämme ja vahvistamaan johtoryhmäämme laajalla johtamiskokemuksellaan. Hänellä on vankka kokemus onnistuneesta muutosstrategian toteuttamisesta kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä”, sanoo Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker.

”Olen innoissani tulevasta tehtävästäni Nesteellä johtaa Öljytuotteet-liiketoiminta saavuttamaan täyden potentiaalinsa yhtiön strategian mukaisesti, jossa tavoitteena on tulla globaaliksi johtajaksi uusiutuvissa ja kiertotalousratkaisuissa”, sanoo Markku Korvenranta.

"Haluan ilmaista lämpimät kiitokseni Marko Pekkolalle, joka on johtanut Öljytuotteet-liiketoimintaamme maailmanlaajuisen pandemian vaikeina aikoina ja toteuttanut Porvoon jalostamon suurseisokin erittäin haastavissa olosuhteissa. Toivotan hänelle kaikkea hyvää tulevalla urallaan”, Vanacker jatkaa.
 
Marko Pekkola on päättänyt jatkaa työuraansa muualla. Öljytuotteet-liiketoiminnan toimitusketjun hallinnasta ja liiketoiminnan kehittämisestä vastaava johtaja Sami Oja siirtyy Öljytuotteet-liiketoimintayksikön väliaikaiseksi johtajaksi tästä päivästä alkaen.

Markku Korvenrannan CV ja valokuva ovat tämän tiedotteen liitteinä.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapuhelimeen puh. 050 458 5076 / media@neste.com (arkisin klo 8.30–16.00).

 

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan dieselin ja vastuullisen lentopolttoaineen tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Olemme teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana ja olemme sitoutuneet hiilineutraaliin tuotantoon vuoteen 2035 mennessä. Aiomme myös prosessoida uusiutuvia ja kierrätysraaka-aineita kuten jätemuoveja öljynjalostuksen raaka-aineina. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2020 Nesteen liikevaihto oli 11,8 miljardia euroa, ja 94 % yrityksen vertailukelpoisesta liikevoitosta tuli uusiutuvista tuotteista. Lue lisää: neste.fi

Liitetiedostot: