1 Huhtikuu 2022

Nesteen perusöljyjen liiketoiminnan myynti Chevronille on saatu päätökseen

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Öljytuotteet

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 1.4.2022 klo 11

Lokakuussa 2021 Neste Oyj ilmoitti allekirjoittaneensa sopimuksen perusöljyliiketoimintansa (base oils business) myynnistä Chevron Global Energy Inc:lle, joka on Chevron Corporation kokonaan omistama tytäryhtiö. Sopimus kattaa NEXBASE-tuotemerkin, siihen liittyvät kvalifioinnit ja hyväksynnät sekä siihen liittyvän myynti- ja markkinointiliiketoiminnan. Osana luopumista osapuolet ovat myös tehneet pitkäaikaisen hankintasopimuksen Nesteen perusöljyjen tuotannon toimituksista Porvoosta. Samanaikaisesti Neste allekirjoitti sopimuksen, jolla se poistuu perusöljyihin keskittyvästä yhteisyrityksestä Bahrainissa Bahrain Petroleum Companyn ja Nogaholdingin kanssa.

Liiketoimi on saanut viranomaisten hyväksynnät ja on toteutunut 1.4.2022.

Neste on myös saanut päätökseen poistumisensa perusöljyihin keskittyvästä yhteisyrityksestä Bahrainissa Bahrain Petroleum Companyn ja Nogaholdingin kanssa.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: yhteydenotot Nesteen mediapuhelimeen puh. 0800 94025, media@neste.com (arkisin 8.30-16.00).

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2021 Nesteen liikevaihto oli 15,1 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi

Liitetiedostot: