14 Joulukuu 2023

Nesteen Porvoon jalostamo valmistautuu toteuttamaan suurseisokin keväällä 2024

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 14.12.2023 klo 9

Neste varmistaa turvallisen ja jatkuvan toiminnan jalostamoillaan säännöllisillä ja suunnitelluilla määräaikaishuolloilla eli suurseisokeilla. Seuraava suurseisokki Nesteen jalostamolla Porvoossa on suunniteltu huhti-kesäkuulle 2024. Seisokin aikana Porvoon jalostamolla tehdään lakisääteisiä tarkastuksia, huoltoja ja laitteistojen perusparannuksia, joita ei voida tehdä jalostamon ollessa käynnissä. Suurseisokin arvioitu kesto on yhdeksän viikkoa.  

“Suurseisokki on investointi jalostamon turvallisuuteen, käytettävyyteen ja kilpailukykyyn. Lisäksi seisokki myötävaikuttaa Nesteen tavoitteeseen tehdä Porvoon jalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä ja saavuttaa hiilineutraali tuotanto vuoteen 2035 mennessä. Yhdessä auditoitujen urakoitsijoiden kanssa olemme sitoutuneet järjestämään turvalliset työolot Porvoon jalostamolla ja onnistuneen seisokin”, kertoo seisokeista vastaava johtaja Sami Wasström Nesteen Öljytuotteet-liiketoimintayksiköstä. 

Kaikki suureisokkiin osallistuvat urakoitsijat velvoitetaan sitoutumaan Nesteen toimittajien eettisiin sääntöihin, jotka sisältävät vastuullisuuskriteerejä ihmis- ja työoikeuksiin, työturvallisuuteen, ilmastoon ja ympäristöön sekä eettiseen liiketoimintaan liittyen.

Nesteen Kilpilahden satama ja jakeluterminaali toimivat normaalisti suurseisokin aikana ja asiakkaille toimitettavien tuotteiden jakelu jatkuu ilman keskeytyksiä.  

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Yhtiö jalostaa jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi.

Maailman johtavana uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottajana sekä polymeerien ja kemikaalien valmistukseen tarkoitettujen uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineisiin perustuvien syöttöaineratkaisujen edelläkävijänä, Neste auttaa asiakkaitaan vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. 

Yhtiön tavoitteena on tehdä Porvoon öljynjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Neste on sitoutunut saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä ja aikoo vähentää myymiensä tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Neste on myös asettanut korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjulle. Yhtiö on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2022 Nesteen liikevaihto oli 25,7 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi