8 Toukokuu 2024

Muutos Nesteen johtoryhmässä

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Sijoittajat, Ihmiset

Neste Oyj, Pörssitiedote, 8.5.2024 klo 16.10  

Katja Wodjereck, Uusiutuvat tuotteet -liiketoiminnan johtaja ja johtoryhmän jäsen 1.4.2023 lähtien jättää tehtävänsä tänään ja jatkaa uraansa yhtiön ulkopuolella.  

Carl Nyberg, Uusiutuvien toimitusketju ja vastuullisuus -toiminnon johtaja ja johtoryhmän jäsen vuodesta 2019 lähtien ottaa vastuun Uusiutuvat tuotteet -liiketoiminnasta väliaikaisesti tästä päivästä lähtien oman toimensa ohella.  

“Kiitän Katjaa hänen panoksestaan kuluneena vuotena, jonka aikana on saavutettu tärkeitä etappeja uusiutuvan liiketoiminnan kasvattamiseksi. Toivon hänelle kaikkea hyvää tulevaisuudessa,” sanoo Nesteen toimitusjohtaja Matti Lehmus.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintä- ja brandijohtaja (vt.) 

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–17.00).

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Yhtiö jalostaa jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi.

Maailman johtavana uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottajana sekä polymeerien ja kemikaalien valmistukseen tarkoitettujen uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineisiin perustuvien syöttöaineratkaisujen edelläkävijänä, Neste auttaa asiakkaitaan vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. 

Yhtiön tavoitteena on tehdä Porvoon öljynjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo. Neste on sitoutunut saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä ja aikoo vähentää myymiensä tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Neste on myös asettanut korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjulle. Yhtiö on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2023 Nesteen liikevaihto oli 22,9 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi