2 Toukokuu 2024

Sisäpiiritieto: Heikki Malinen nimitetty Nesteen toimitusjohtajaksi

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Sijoittajat, Ihmiset

Neste Oyj, Pörssitiedote, Sisäpiiritieto, 2.5.2024 klo 12.00

Neste Oyj:n hallitus on nimittänyt Heikki Malisen, KTM, MBA (Harvard) Nesteen toimitusjohtajaksi viimeistään 2.11.2024 alkaen. Malinen siirtyy Nesteen palvelukseen Outokumpu Oyj:stä, jossa hän on toiminut toimitusjohtajana vuodesta 2020. Malinen on tällä hetkellä Nesteen hallituksen jäsen ja hän jättää tämän tehtävän ennen kuin aloittaa Nesteen toimitusjohtajana.

”Heikki Malisella on vahva kokemus strategioiden kehittämisestä ja toteuttamisesta, tehostamisesta sekä ihmisten johtamisesta erilaisissa, haastavissa liiketoimintaympäristössä. Hänellä on laaja kokemus maailmanlaajuisesti useista eri toimialoista, mukaan lukien prosessiteollisuudesta. Hallitus uskoo, että Heikki on oikea henkilö johtamaan Nestettä eteenpäin ja toteuttamaan kasvutavoitteitamme luodaksemme lisäarvoa kaikille sidosryhmillemme”, sanoo Nesteen hallituksen puheenjohtaja Matti Kähkönen.

”Neste tunnetaan maailmanlaajuisesti uusiutuvien polttoaineiden ja raaka-aineratkaisujen johtajana. Toimiala on vielä vuosikymmeniä kestävän muutoksen ja kasvun aikakauden alussa. Meillä on edessämme uusiutuvien lentopolttoaineiden sekä polymeeri- ja kemikaaliteollisuuden kasvua. Nesteen tulevaisuuden kasvu pohjautuu maailmanluokan tuotekehitykseen, teknologiseen ja toiminnalliseen perustaan sekä lahjakkaisiin ihmisiin. Olen innoissani voidessani liittyä mahtavaan Neste-tiimiin, vauhdittamaan transformaatiota ja viemään yhtiötä kohti sen täyden potentiaalin saavuttamista”, sanoo Nesteen uusi toimitusjohtaja Heikki Malinen.

Heikki Malisen ansioluettelo ja kuva ovat tämän tiedotteen liitteenä.

Kuten 29.4.2024 tiedotettiin, Nesteen nykyinen toimitusjohtaja Matti Lehmus jatkaa tehtävässään, kunnes Heikki Malinen aloittaa yhtiön ​​toimitusjohtajana.

Neste Oyj
Hallitus

Lisätietoja: Matti Kähkönen, Nesteen hallituksen puheenjohtaja, yhteydenotot Nesteen mediapalvelun kautta puh. +358 800 94025 / media@neste.com (arkisin klo 8.30–16.00).

Kuva: Outokumpu Oyj

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Yhtiö jalostaa jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi.

Maailman johtavana uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottajana sekä polymeerien ja kemikaalien valmistukseen tarkoitettujen uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineisiin perustuvien syöttöaineratkaisujen edelläkävijänä, Neste auttaa asiakkaitaan vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. 

Yhtiön tavoitteena on tehdä Porvoon öljynjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä.  Neste on sitoutunut saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä ja aikoo vähentää myymiensä tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Neste on myös asettanut korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjulle. Yhtiö on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2023 Nesteen liikevaihto oli 22,9 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi