9 Joulukuu 2021

Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker eroaa tehtävästään

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Sijoittajat, Ihmiset

Neste Oyj, Pörssitiedote, Sisäpiiritieto, 9.12.2021 klo 8.30 (EET)

Neste Oyj:n toimitusjohtaja Peter Vanacker on ilmoittanut eroavansa yhtiöstä. Hän jättää toimitusjohtajan tehtävänsä Nesteellä viimeistään kesäkuussa 2022. Vanackerin seuraajan etsintä alkaa välittömästi.

”Kiitän lämpimästi Peteriä hänen suuresta työstään Nesteen transformaation vauhdittamisessa globaaliksi uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen yritykseksi, jolla on kunnianhimoiset ilmastotavoitteet. Näiden kolmen vuoden aikana Neste on uudistanut ja toteuttanut kasvustrategiaansa, tullut globaaliksi yhtiöksi ja laajentunut uusille markkina-alueille. Samalla yhtiön taloudellinen tulos on ollut vakaa ja Neste on saavuttanut pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteensa sekä tuottanut lisäarvoa sekä osakkeenomistajille että muille sidosryhmille”, sanoo Nesteen hallituksen puheenjohtaja Matti Kähkönen.

”Kolme vuotta Nesteen toimitusjohtajana on ollut kasvun ja transformaation aikaa. Olen erittäin kiitollinen mahdollisuudesta johtaa tätä yritystä erinomaisen johtoryhmän kanssa ja Nesteen hallituksen tuella. Olemme yhdessä mahdollistaneet laajentumisen uusille markkinoille ja kehittäneet yritykselle uusia kasvualueita sekä asettaneet itsellemme korkeat vastuullisuustavoitteet. Haluan kiittää hallituksen jäseniä, johtoryhmän jäseniä ja Nesteen henkilöstöä tuloksellisesta yhteistyöstä. Yhteinen matkamme on ollut poikkeuksellinen. Neste on vahva yritys, jolla on upea kulttuuri, ja tiedän, että Nesteen sitoutunut henkilöstö vie strategian toteuttamista määrätietoisesti eteenpäin”, Peter Vanacker sanoo.

Neste Oyj

Hallitus

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapuhelimeen, puh. 050 458 507 / media@neste.com (arkisin klo 8.30–16.00).

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan dieselin ja vastuullisen lentopolttoaineen tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Olemme teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana ja olemme sitoutuneet hiilineutraaliin tuotantoon vuoteen 2035 mennessä. Aiomme myös prosessoida uusiutuvia ja kierrätysraaka-aineita kuten jätemuoveja öljynjalostuksen raaka-aineina. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2020 Nesteen liikevaihto oli 11,8 miljardia euroa, ja 94 % yrityksen vertailukelpoisesta liikevoitosta tuli uusiutuvista tuotteista. Lue lisää: neste.fi