17 Huhtikuu 2023

Neste ja Q8 tuovat yhdessä Neste MY Uusiutuvan Dieselin Tanskan markkinoille

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 17.4.2023 klo 9

Kuva: Q8 Tanska

Q8:n ja Nesteen strategisen yhteistyön ansiosta raskaan liikenteen yritykset voivat ostaa Neste MY Uusiutuva Diesel -polttoainetta yhdeksältä Q8:n asemalta Tanskassa 17.4.2023 alkaen. 

Monet tanskalaisyritykset ovat ottamassa uusiutuvia polttoaineita käyttöön kuljetuksissaan, joskin suuri osa Tanskan yritysten kuljetuksista hoidetaan edelleen fossiilisen dieselin voimin. Neste on maailman suurin uusiutuvan dieselin tuottaja, ja Nesteen ja Q8 Tanskan välinen yhteistyö auttaa tanskalaisia kuljetusalan yrityksiä vähentämään nykyisen ajoneuvokantansa kasvihuonekaasupäästöjä merkittävästi korvaamalla fossiilinen diesel uusiutuvalla dieselillä.

Aluksi raskas kalusto voi 17.4. alkaen tankata uusiutuvaa dieseliä yhdeksältä asemalta. 

“Kuljetusalalla on edessään merkittävä uudelleenjärjestely lähivuosina, ja erityisesti ilmastojalanjälkeä pienentävien tuotteiden kysyntä on kasvussa yritysasiakkaidemme keskuudessa. Biopolttoaineilla tulee olemaan tärkeä rooli tarvittavien päästövähennysten saavuttamisessa lähivuosina etenkin raskaassa liikenteessä. Yhteistyö Nesteen kanssa on siten erittäin tärkeää, kun haluamme minimoida sekä oman toimintamme että asiakkaidemme ilmastojalanjäljen”, sanoo Helle Dahlgren Skov, Retail Director, Q8.

“Olemme innoissamme Neste MY Uusiutuvan Dieselin tarjonnan laajentamisesta Euroopassa – tällä kertaa Tanskassa yhdessä Q8:n kanssa. Uskomme vahvasti, että kaikkia mahdollisia ratkaisuja tarvitaan, jotta voimme vähentää kuljetusalan päästöjä ja tukea alaa EU:n hiilineutraaliustavoitteen saavuttamisessa vuoteen 2050 mennessä. Neste MY Uusiutuvan Dieselin käyttö ei edellytä muutoksia nykyisiin moottoreihin, ajoneuvoihin tai polttoaineen jakelujärjestelmään. Nesteen Tanskan markkinalle valmistaman uusiutuvan dieselin käytöllä kasvihuonekaasuja voidaan vähentää jopa 90 %*, kun päästöjä polttoaineen elinkaaren aikana verrataan fossiiliseen dieseliin. Olemme sitoutuneet auttamaan asiakkaitamme vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä”, sanoo Christian Pettersson, Head of Branded Sales Nesteen Renewable Road Transportation -liiketoimintayksiköstä.

Q8:n ja Nesteen välisen yhteistyön tavoitteena on auttaa raskasta liikennettä ympäri Tanskaa vähentämään päästöjään. Neste MY Uusiutuvaa Dieseliä on saatavilla raskaan liikenteen keskeisillä reiteillä eri puolilla Tanskaa.

*) Elinkaaren aikaisten päästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmät ovat EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin II (2018/2001/EU) mukaisia.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2022 Nesteen liikevaihto oli 25,7 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi