19 syyskuu 2023

Neste laajentaa sähköautojen julkista latausverkostoa Suomessa viidellä uudella suurteholatauspisteellä vuoden 2023 loppuun mennessä – latauspisteitä myös Baltiaan

Neste Oyj, Uutinen, 19.9.2023

Neste avaa Suomessa sijaitsevilla asemillaan viisi uutta sähköautojen Neste MY Uusiutuva Lataus™ -suurteholatauspalvelupistettä vuoden 2023 loppuun mennessä. Samaan aikaan Nesteen Baltian asemaverkostossa avautuvat ensimmäiset Neste MY Uusiutuva Lataus -asemat. Nesteen tavoitteena on rakentaa pääteiden varsilla sähköautoilijoita kattavasti palveleva suurteholatausverkosto, johon kuuluu vuoden 2023 loppuun mennessä yhteensä noin 15 asemaa Suomessa ja Baltiassa. Julkinen sähköautojen suurteholatauspalvelu on osa Nesteen päästöjä vähentävien ratkaisujen valikoimaa.

Loppuvuoden 2023 aikana Suomessa avattavat Nesteen julkisen sähkölatausverkoston suurteholatauspisteet sijaitsevat:

  • Neste Heinola-Vierumäen Matkakeitaalla
  • Neste Hollola-Hopeakallio Matkakeitaalla
  • Neste Salo-Kivihovi -liikenneasemalla
  • Neste Pihtipudas-Niemenharju -liikenneasemalla
  • Neste Lapinjärvi-Pukaro -liikenneasemalla
  • Neste Paltamo-Kontiomäki -liikenneasemalla (avataan 20.9.2023)

Nesteen Baltiassa sijaitsevista suurteholatauspisteistä ensimmäinen on avattu Virossa, Tallinnassa Kadakan asemalla heinäkuussa 2023. Neste avaa Latvian ja Liettuan asemillaan ensimmäiset suurteholatauspisteet vuoden 2023 loppuun mennessä.

“Liikenteen osalta sähköistyminen on osa keinovalikoimaa, jolla vastaamme ilmastonmuutoksen tuomiin haasteisiin. Maantieteellisesti kattavalla ja tehokkaalla Neste MY Uusiutuva Lataus -palvelulla edesautamme liikenteen sähköistymistä ja kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä”, sanoo Nesteen Marketing & Services -liiketoimintayksikön strategiajohtaja Pekka Vikström. “Vuoden 2023 aikana ja sen jälkeen avautuvilla Neste MY Uusiutuva Lataus -suurteholatausasemilla asiakkaitamme palvelevat entistä suurempitehoiset, laajan jänniteskaalan laturit. Kokonaistehoa asemalla on tyypillisesti 600 kW ja latauspistokkeita kerrallaan kuudelle sähköautolle. Nämä laturit mahdollistavat sähköauton latauksen jopa yli 300 kW teholla, mikäli auto vain pystyy ottamaan näin tehokasta latausta vastaan. Olemme halunneet varmistaa, että ruuhka-aikoinakin matka taittuu lataustaukoineen sujuvasti ja pitkiä jonotusaikoja latauspisteissä välttäen.”

Nesteen tavoitteena on avata eri puolilla Suomessa sijaitsevien Neste-asemien yhteyteen noin 30 ja Baltiassa 12 suurteholatausasemaa vuoden 2024 loppuun mennessä. Ensimmäiset julkiset, yritys- ja kuluttaja-asiakkaiden tarpeeseen vastaavat Neste MY Uusiutuva Lataus -suurteholatauspisteet avattiin Suomessa Neste Hankasalmi Jari-Pekka -liikenneasemalla sekä Neste Oulunbaari Maikkulan liikenneasemalla vuoden vaihteessa 2022–2023. 

Julkisen suurteholatauspalvelun lisäksi Nesteen latausratkaisut, kuten yritysten kaluston lataamista helpottava Neste Lataus ja työpaikkojen henkilöstön sekä vierailijoiden sähköautojen lataustarpeisiin tarkoitetut ratkaisut tukevat liikenteen sähköistymistä ja liikenteen päästövähennystavoitteita. Vuonna 2022 Nesteen uusiutuvat ja kiertotalousratkaisut auttoivat asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä maailmanlaajuisesti 11,1 miljoonaa tonnia.

Suomessa Neste MY Uusiutuva Lataus -pisteessä asioinnin voi maksaa helposti kortilla, Neste-äpillä, Neste-kortilla tai esimerkiksi Apple Pay -sovelluksella. Nesteen Baltian sähkölatauspisteissä maksaminen onnistuu kätevästi Neste-äpillä ja pian myös korttimaksulla.

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Yhtiö jalostaa jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi.

Maailman johtavana uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottajana sekä polymeerien ja kemikaalien valmistukseen tarkoitettujen uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineisiin perustuvien syöttöaineratkaisujen edelläkävijänä, Neste auttaa asiakkaitaan vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. 

Yhtiön tavoitteena on tehdä Porvoon öljynjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä.  Neste on sitoutunut saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä ja aikoo vähentää myymiensä tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Neste on myös asettanut korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjulle. Yhtiö on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2022 Nesteen liikevaihto oli 25,7 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi