21 elokuu 2023

Neste mahdollistaa PET-pullojen valmistuksen biopohjaisista materiaaleista yhteistyössä Suntoryn, ENEOSin ja Mitsubishi Corporationin kanssa

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 21.8.2023 klo 9

Kuva: Uusiutuva Neste RE koostuu biopohjaisista raaka-aineista valmistetuista puhtaista hiilivedyistä. Sitä voidaan käyttää drop-in-ratkaisuna fossiilisten raaka-aineiden korvaamiseksi polymeerien ja kemikaalien valmistuksessa. Lähde: Neste.
 

  • Yhteistyön myötä uusiutuvaa Neste RE -tuotetta käytetään ensimmäistä kertaa PET-muovin valmistukseen, joka on yksi yleisimmin käytetyistä polymeereista juomapulloissa.
  • Biopohjaisten materiaalien käyttöönotto PET-arvoketjussa vähentää riippuvuutta fossiilisista raaka-aineista.

Neste, Suntory, ENEOS ja Mitsubishi Corporation ovat aloittaneet yhteistyön, jonka myötä PET-muovia (polyeteenitereftalaatti) voidaan valmistaa uusiutuvasta Neste RE -raaka-aineesta kaupallisessa mittakaavassa. Neste RE on Nesteen raaka-aine polymeerien tuotantoon. Se on valmistettu 100 % biopohjaisista raaka-aineista, kuten jätteistä ja tähteistä, esimerkiksi käytetystä paistorasvasta, ja sillä voidaan korvata fossiilisia raaka-aineita arvoketjussa. Japanilainen juomayhtiö Suntory ottaa uusiutuvan PET-muovin käyttöön vuonna 2024 tuotteidensa pullojen valmistuksessa.

Nesteen uusi kumppani ENEOS Japanissa ottaa käyttöön Neste RE:hen perustuvat biopohjaiset välituotteet bioparaksyleenin valmistuksessa Mizushiman jalostamollaan Okayamassa. Bioparaksyleeni muunnetaan puhdistetuksi tereftaalihapoksi ja edelleen PET-muoviksi, jota Suntory käyttää PET-pullojen valmistuksessa. Mitsubishi Corporation koordinoi kumppanien yhteistyötä arvoketjussa.  

“Yritysten on otettava vastuuta nyt, jotta voimme vastata ilmastokriisiin ja sen seurauksiin. Koko arvoketjun kattavien kumppanuuksien myötä Neste voi osaltaan vähentää polymeeri- ja kemianteollisuuden riippuvuutta fossiilisista raaka-aineista ja edistää pienemmän hiilijalanjäljen tuotteiden valmistusta”, sanoo Lilyana Budyanto, Head of Sustainable Partnerships APAC Nesteen Renewable Polymers and Chemicals -liiketoimintayksiköstä. 

Biopohjainen materiaali allokoidaan PET-pulloihin massatasemenetelmän mukaisesti. 

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2022 Nesteen liikevaihto oli 25,7 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi