15 elokuu 2023

Uusiutuvan dieselin tuotanto Nesteen Singaporen jalostamon laajennusosassa käynnistetty uudelleen operatiivisen seisokin jälkeen

Neste Oyj, Lehdistötiedote,15.8.2023 klo 9 

Neste on käynnistänyt uudelleen uusiutuvan dieselin tuotannon Singaporen jalostamon laajennusosassa elokuun alussa suunnitelmansa mukaisesti. Jalostamon laajennusosan prosessointiyksikkö ajettiin alas kesäkuussa odottamattomia laitekorjauksia varten.

Tuotannon ylösajo kyseisessä jalostusyksikössä jatkuu, ja yhtiö odottaa saavansa sen päätökseen loppuvuoden aikana. Uusiutuvan lentopolttoaineen tuotannon on määrä alkaa Singaporessa kolmannella neljänneksellä, kuten yhtiö ilmoitti puolivuotiskatsauksensa yhteydessä heinäkuussa.

Singaporen jalostamon laajennus kaksinkertaistaa Nesteen tuotantokapasiteetin Singaporessa. Singaporen ja Martinezin kasvuprojekteilla yhtiö pyrkii kasvattamaan uusiutuvien tuotteiden kokonaiskapasiteettinsa 5,5 miljoonaan tonniin vuoden 2024 alussa. Nesteen Singaporen jalostamon laajennus valmistui ja uusi prosessointiyksikkö käynnistettiin alun perin huhtikuussa 2023.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2022 Nesteen liikevaihto oli 25,7 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi