Neste MY Uusiutuva Lataus

Helppo ja nopea valinta sähköautoilijoille

Neste MY Uusiutuva Lataus -asemat löydät keskeisten liikenneasemien yhteydestä, joten voit viettää tauon mukavissa merkeissä. Neste MY Uusiutuva Lataus perustuu suurteholataukseen, ja latauspaikoilla on asemakohtaisesti 6-8 tilavaa latauspaikkaa. 

Suuri latausteho, isot latauskeskukset useilla latauspisteillä ja helppo maksaminen Neste-äpillä, pankki -tai luottokortilla, Neste-yrityskortilla tai Neste-lahjakortilla mahdollistavat mukavamman ja tehokkaamman matkan teon!

 

Etsi lähin Neste MY Uusiutuva Lataus -asema

Hae lähin asema

Neste MY Uusiutuva Lataus -asemat:

 • Neste Hankasalmi Jari-Pekka
 • Neste Hartola Jari-Pekka
 • Neste Heinola Vierumäki Matkakeidas
 • Neste Hollola-Hopeakallio Matkakeidas
 • Neste Express Huittinen Härkäpakari
 • Neste Joroinen Jari-Pekka
 • Neste Oulu Maikkula
 • Neste Paltamo-Kontiomäki 
 • Neste Pihtipudas-Niemenharju
 • Neste Salo-Kivihovi
 • Neste Lapinjärvi-Pukaro
 • Neste Pälkäne Aapiskukko
 • Neste Nurmijärvi Myllykukko

Nesteen Baltiassa sijaitsevat suurteholatauspisteet ovat Virossa Tallinnassa Kadakan asemalla, Latviassa Riiassa Lucavsalassa  ja Liettuassa Pasvaliossa Via Baltica -moottoritien varrella. 

 

Miten Neste MY Uusiutuva Lataus toimii?

 1. Aja vapaalle latauspistelle.
 2. Kiinnitä latauspistoke autoosi.
 3. Maksa lataus Neste-äpillä, pankki -tai luottokortilla, Neste-yrityskortilla tai Neste-lahjakortilla ja anna auton latautua. Voit sillä välin nauttia vaikka kupillisen kuumaa Neste-myymälässä.
 4. Latauksen päätyttyä irroita latauspistoke ja aseta se takaisin telineeseen.

 

Hae lähin Neste MY Uusiutuva Lataus -asema

Hae lähin asema

Neste MY Uusiutuva Lataus tarjoaa uusiutuvaa sähköä tehokkaasti ja saavutettavasti

Onko asemilla saatava sähkö uusiutuvaa? Mistä se on peräisin?

Neste-asemille ostettu sähkö on 100 % uusiutuvista energialähteistä. Asemillamme käytetään pääosin tuulisähköä.

Mikä tekee palvelusta tehokkaan?

Palvelussa on kiinnitetty huomiota latauspisteiden riittävyyteen ja siihen, että sähköauton latausaseman suuri kokonaiskapasiteetti palvelee kerralla useampaa autoilijaa. Käytämme suurteholatauspisteissämme alan viimeisintä teknologiaa, josta on sähköautoilijoille hyötyä etenkin ruuhka-aikoina ja lomasesonkeina. Tyypillisesti Neste MY Uusiutuva Lataus -asemalla tehoyksiköiden yhteisteho on n. 600 kW ja latausasemalla voi olla parhaimmillaan jopa 8 lataussatelliittia. 600 kW kokonaisteho on erittäin suuri, eikä markkinoilla ole nähty julkisissa lokaatioissa juurikaan vastaavia lataustehoja.

Mitä tarkoittaa lataustehon dynaaminen jakaminen käyttäjien kesken?

Dynaaminen tehonjako tarkoittaa, että käytössä olevien latauspisteiden määrästä riippuen latausaseman kokonaistehoa jaetaan latauspisteiden kesken jatkuvasti siten, että aseman kokonaiskapasiteetti saadaan optimaalisesti hyödynnettyä. Tämä tarjoaa mahdollisimman tehokkaan latauksen usealle käyttäjälle samanaikaisesti. Jos yksittäinen lataava auto ei pysty ottamaan vastaan kaikkea tarjottua tehoa, tarjotaan säästyvää lataustehoa muille autoille.

Tyypillisesti Neste MY Uusiutuva Lataus -asemalla tehoyksiköiden yhteisteho on n. 600 kW ja latausasemalla voi olla parhaimmillaan jopa 8 lataussatelliittia. Tämä tarkoittaa käytännössä, että 150 kW:n teho saadaan tarjottua kun käytössä on neljä lataajaa kahdeksasta. Latauspiste tarjoaa 75 kW:n tehon, jos kaikki kahdeksan latauspistettä ovat käytössä samanaikaisesti täydellä teholla.

Miksi palvelun saatavuus on erinomainen?

Neste tarjoaa sähköauton lataukseen satelliittiratkaisun, jolla on erinomainen maine lataajien keskuudessa. Nykyään useassa latauslokaatiossa on vain pari latauspistettä. Latauspisteiden vähäinen määrä lisää latausjonojen mahdollisuutta. Nesteen ratkaisussa yhdessä latauslokaatiossa on useimmiten jopa 8 lataussatelliittia. Näin sähköautoilija voi luottaa siihen, että lokaatiossa on vapaa latauspistoke, ja siksi Neste MY Uusiutuva Lataus -asema on hyvin houkutteleva pysähdyspaikka.

Kuinka maksu suoritetaan ja mitä lataus maksaa?

Sähköauton lataaminen Neste MY Uusiutuva Lataus -latausasemalla maksetaan kätevästi joko Nesteen mobiilisovelluksella Neste-äpillä, Nesteen yrityskortilla tai omalla pankkikortilla. Lataukset veloitetaan heti latauksen yhteydessä ja maksat vain toteutuneista kilowattitunneista. Löydät ajantasaiset hintatiedot Neste-äpistä ja asemalta.

Sopiiko Neste MY Uusiutuvan Latauksen latauskaapeli autooni?

Täyssähköautoissa on tavallisimmin Tyypin 2 -peruslataus- sekä pikalatauksen CCS-liitännät. Näiden lisäksi joissain harvemmissa ajoneuvoissa on käytössä CHAdeMO-liitin. Neste MY Uusiutuva Lataus -aseman latauspistokkeet ovat suurteholatauslatausta, ja niissä käytetään eurooppalaisen latausstandardin mukaista CCS liitintä. Kaikissa latauslaitteissa on valmiina latauspiuha ja latauspistoke. Tyypin 2 peruslatausliittimellä, tai CHAdeMO -liittimellä ei voi ainakaan ensivaiheessa ladata Neste MY Uusiutuva Lataus -asemalla.

Kuinka nopeasti autoni latautuu?

Toteutuva latausteho riippuu useasta eri tekijästä, kuten autosi kyvystä ottaa sähköä vastaan, lämpötilasta, auton akun varaustilasta sekä latausasemalla käytössä olevien lataussatelliittien määrästä. Tyypillisesti sadan kilometrin toimintamatkan lataus kestää noin 10-15 minuuttia.

Kerryttääkö Neste MY Uusiutuvan Latauksen käyttö Plussa-etuja?

Tällä hetkellä Plussa-etuja ei sähkölatauksista kerry. Kehitämme palvelua jatkuvasti, ja osana jatkokehitystä meillä on tarkoituksena tuoda Plussa-edut myös sähkölatauksen piiriin.