Apple Pay Nesteen asemilla

Apple Paylla ja muilla mobiililompakoilla tankkaaminen onnistuu Nesteen asemilla. Tällä hetkellä mobiililompakkotankkaukset ovat käytössä Neste express-, Neste K- ja Neste Automaatti -asemilla. 

“Pankit ovat kattavasti lisänneet kortteihinsa lähimaksuominaisuuden, ja mobiililompakkojen suosio lisääntyy jatkuvasti myös Suomessa. Neste haluaa näin tukea uusia maksutapoja ja tarjota asiakkaillemme monipuoliset maksamisen vaihtoehdot”, Nesteen maksujärjestelmien osastopäällikkö Kai Lindström sanoo. 

Mobiililompakolla ja lähimaksukortilla tankkaaminen ovat osa Nesteen asemien maksutapojen palettia, johon kuuluvat myös käteismaksut, korttimaksut pankki-, luotto- ja polttoainekorteilla sekä Nesteen sovelluksella Neste-äppillä maksaminen.

Neste K- ja Neste Automaatti -asemilla toimivia mobiililompakkoja ovat muun muassa Apple Pay, Nordea Pay ja Pivo.

“Käytännössä mikä tahansa NFC- eli lähilukuteknologiaa käyttävä mobiililompakko käy Nesteen asemilla. Se tarkoittaa, että asemilla toimivat myös useassa Euroopan maassa jo käyttöönotetut Samsung Pay ja Google Pay.”

Lähimaksukortti toimii ilman tunnuslukua 50 euron kertaostoihin saakka. Mobiililompakoil 50 euron ostoraja voidaan haluttaessa myös ylittää. Mobiililompakolla yli 50 euron tankkaukset tehdään valitsemalla mittarin näytöltä “MOBIILILÄHIMAKSU Yli  50€”-vaihtoehto. Tämän jälkeen valitaan oston maksimisumma.  

Apple Pay Nesteen asemilla

Kun oikea summa on valittu, mobiililompakkoon tunnistaudutaan joko tunnusluvulla tai sormenjäljellä. Kun tunnistautuminen on puhelimessa tai älykellossa tehty, älylaite viedään lähilukijan viereen. Osto on näin tehty ja tankkaus voi alkaa.

“Vahvan tunnistautumisen vuoksi mobiililompakko on lähimaksukorttia turvallisempi tapa hoitaa tankkaus”, Lindström huomauttaa.

Myös tietoturvan osalta mobiililompakkomaksaminen on varma tapa tankata. Nesteen asemilla käyttäjätiedot niin sanotusti tokenisoidaan jokaisella käyttökerralla, eli varsinaisia käyttäjätietoja ei lähetetä eikä tallenneta automaatteihin. 

“Ulkopuolisten on siten mahdotonta saada automaateista käsiinsä kortti- ja henkilötietoja.”

Apple Pay toimii Applen Wallet-sovelluksen kautta. Wallet edellyttää vähintään iOS 11 -käyttöjärjestelmää. Puhelimen mallin on oltava iPhone 6 tai uudempi. Myös iPhone SE tukee Walletia ja Apple Payta. Apple Paylla maksaminen onnistuu puhelimen lisäksi Apple Watch -kellolla.

Vastaavasti Android-alustalla toimivat mobiililompakot vaativat toimiakseen puhelimessa NFC-tuen.

“Android-käyttäjien kannattaa tutustua muiden vaatimusten osalta käyttämiensä mobiililompakoiden ohjeisiin.”

Mobiililompakko- ja lähimaksut otettiin vuoden vaihteessa käyttöön kaikilla Neste K- ja Neste Automaatti -asemilla. 

“Kuluvana vuonna pyrimme tuomaan ominaisuuden kattavasti kaikille Neste-asemille Suomessa ja Baltian maissa”, Lindström kertoo.

Katso tästä video, jossa käydään läpi maksaminen vaihe vaiheelta.

Lähimaksamisesta voit lukea lisää esimerkiksi oman pankkisi sivuilta tai osoitteista:

https://www.visa.fi/fi_FI/tap.html

https://www.mastercard.fi/fi-fi/kuluttaja/palvelut-ja-innovaatio/in