Talvi tulee - oikealla syyshuollolla varmistat, että pienkoneesi toimivat keväälläkin

Pian on aika laittaa skootteri talviteloille ja ruohonleikkuri varastoon. Jotta koneet toimivat moitteetta keväälläkin, niissä kannattaa käyttää ennen talvisäilöä Neste PRO™  pienmoottoribensiiniä ja täyttää tankit myös talveksi sillä. 

Suurin syy sille, miksi koneet eivät käynnisty keväällä on se, että niitä on säilytetty kosteissa tiloissa ja tankkiin on unohtunut tavallista bensaa. Tavanomainen bensiini on tarkoitettu käytettäväksi muutaman kuukauden kuluessa tankkaamisen jälkeen. Pidempiaikaisessa säilytyksessä siihen voi muodostua hartsia, joka voi tukkia kaasuttimen. 

Paras suoja talvisäilytyksen aikana

Varmistaakseen sujuvan ensikäynnistyksen keväällä, pienkonetta kannattaa ennen talvisäilömistä käyttää laadukkaalla pienmoottoribensiinillä, sillä tavallisessa bensassa oleva hartsi voi tukkia kaasuttimen jos se jää polttonestejärjestelmään pitkäksi aikaa. 

“Kun on tankannut pienmoottoribensiiniä laitteeseen, moottoria tulisi käyttää sen aikaa, että se lämpiää, jotta pienmoottoribensiini pääsee kaasuttimeen ja koko polttoainejärjestelmään asti, Nesteen tuotepäällikkö Santeri Muhonen neuvoo. 

Neste PRO pienmoottoribensiini sopii erinomaisesti pienlaitteiden, kuten ruohonleikkureiden ja moottorisahojen syyshuoltoon ja talvisäilytykseen. Myös moottoripyörien, mopojen ja skoottereiden tankeissa Neste PRO antaa parhaan suojan pitkän kausisäilytyksen aikana. Neste PRO koostuu lähes sataprosenttisesti parafiineista. Se ei hapetu, eikä hartsiinnu polttoainejärjestelmässä, joten keväällä ensikäynnistys sujuu ilman ylimääräisiä haasteita.

Muista myös perushuolto

Pienmoottoribensiinin lisäksi koneille kannattaa tehdä perushuolto ennen niiden talviteloille laittamista. Perushuoltoon kuuluu koneen puhdistus ja tarvittaessa voiteluöljyjen vaihto sekä ilmansuodattimien ja sytytystulppien tarkastus tai vaihto. 

Mistä Neste pienmoottoribensiiniä saa?

Neste Pro 2T -pienmoottoribensiiniä myydään pakattuna 5 ja 10 litran kanistereissa. Neste Pro 4T -pienmoottoribensiiniä myydään 5 litran kanisterin lisäksi suoraan pumpusta 22:lla Neste-asemalla. Molempia tuotteita saa  lisäksi 200 litran tynnyreissä tai säiliötoimituksina, joita voi tilata suoraan Nesteeltä.

Katso lähin asemasi tästä