Kumppanuudet
27.01.2020

Pähkinähoito Oy: Puhtaampaa kiinteistönhoitoa uusiutuvan dieselin avulla

“Vuosien mittaan olemme pohtineet, kuinka ympäristöystävällisiä arvoja voisi toteuttaa käytännössä”, kertoo Länsi-Vantaalla toimivan isännöinti- ja kiinteistönhoitopalveluita tarjoavan Pähkinähoito Oy:n toimitusjohtaja Henri Engblom.

“Isännöintipuolella olemme esimerkiksi kiinnittäneet huomiota asukkaiden jätteiden tarkempaan lajitteluun. Varsinaisessa päivittäisessä toiminnassa vaihtoehtoja ei ole ollut kovin paljon saatavilla. Kukaan ei maksa siitä, että pihat kolataan käsivoimin, vaan käytössä on oltava traktori ja traktorin on jollain tavalla kuljettava.”

Pähkinähoito Oy on tankannut kalustoonsa Neste MY uusiutuva diesel™ -polttonestettä tuotteen lanseerauksesta lähtien. 100 % jätteistä ja tähteistä valmistettua uusiutuvaa dieseliä tankataan pakettiautojen lisäksi raskaaseen huoltokalustoon, kuten kotimaisiin kiinteistönhoitokoneisiin sekä taajamatraktoreihin. Neste MY:lla voidaan vähentää yrityksen kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 % fossiiliseen dieseliin verrattuna.

“Neste MY:n kohdalla otimme vaakakuppiin hinnan ja ympäristövaikutukset. Olen vakuuttunut siitä, että asiakkaat arvostavat valintaamme, ja uskon että sillä on positiivinen vaikutus kilpailussa.”

Neste MY on kaikilta ominaisuuksiltaan parempaa tai vähintään yhtä hyvää kuin parhaat markkinoilla olevat fossiiliset dieselit. Tämä huomattiin, kun Pähkinähoidon huoltotehtävissä ollut työntekijä tarkisti kalustoa uuden polttoaineen käyttöönoton jälkeen.

Neste Pro pienmoottoribensiinillä parempi ilmanlaatu

Puhtaasti palava Neste Pro pienmoottoribensiini on erinomainen valinta kaikkiin pienkoneisiin. Varsinkin työkonekäytössä pienmoottoribensiinin edut korostuvat. Neste Pro pienmoottoribensiiniä käyttämällä hengitysilma ja ympäristö pysyvät puhtaampina. Pienmoottoribensiini tuottaa myös vähemmän hajuhaittoja sekä tankatessa että pakokaasuissa.

Pähkinähoito ottaa pienmoottoribensiinin korkeasta laadusta hyödyt irti.

“Pyrimme siihen, että henkilöstömme työskentelyolosuhteet olisivat mahdollisimman hyvät ja turvalliset. Siksi olemme käyttäneet pienmoottoribensiiniä sellaisissa koneissa, joita käytetään kasvojen korkeudella.”

Pähkinärinteeseen ja sen lähialueisiin keskittyvän Pähkinähoidon omistavat sen asiakkaat. Pähkinähoito Oy:n liikevaihto on 1,6 miljoonaa euroa.