Kumppanuudet
27.05.2021

Vähäpäästöisesti älykkäämmäksi

 

Digisähkö Oy rakentaa ja päivittää koteja uuteen tekniikkaan - älykodeissa tärkeää on mukavan arjen lisäksi energiatehokkuus ja pienempi ympäristökuormitus. Myös päivitykset on tehtävä vähäpäästöisesti, ja siksi Digisähkö vaihtoi Neste MY uusiutuvaan dieseliin.

Digisähkö Oy lukeutuu Suomen johtaviin kokonaisvaltaisia älykotiratkaisuita tarjoaviin yrityksiin. Digisähkön rakentamissa tai uuteen tekniikkaan päivittämissä älykodeissa tuodaan yhteen viimeisin kiinteistötekniikka, uudenlaiset energiaratkaisut sekä kodin valvonta-, lukitus- valaistus- ja viihdejärjestelmät.

“Meidän vahvuutemme ovat älykodit, joissa voidaan keskitetysti ja käyttäjäystävällisesti ohjata ja optimoida kaikkea asumiseen liittyvää sähkötekniikkaa ja automatiikkaa. Erityistä niche-osaamistamme ovat älykotien integroidut audio- ja viihdejärjestelmäratkaisut, jollaisia olemme toimittaneet jopa Ranskan Cannesiin saakka”, sanoo Digisähkön toimitusjohtaja Jani Hirvonen.

Hirvonen kertoo, että älykodeissa haasteena on varmistaa kymmenien erilaisten valmistajien komponenttien ja järjestelmien yhteensopivuus ja saumaton toiminta pitkälle tulevaisuuteen. 

“Kaikki älykotiratkaisumme perustuvat avoimiin ekosysteemeihin, mikä takaa että asiakkaidemme arki on huoletonta nyt ja tulevaisuudessa. Kun tämä pohja on kunnossa, vain tilaajan mielikuvitus on rajana.”

Hirvosen mukaan Digisähkön asiakkaille tärkeää on mukavuuden ja luksuksen lisäksi asumisen ympäristökuorman keventäminen. 

“Asiakkaamme haluavat keventää ilmastopäästöjään. Huolellisesti optimoiduilla älyratkaisuilla voidaan vähentää esimerkiksi lämmitys- tai valaistusenergian hukkaa jopa 30 prosenttia.” 

“Tästä syystä päästöjen vähentäminen on luonteva asia myös Digisähkön omassa toiminnassa.” 

Digisähkö siirtyi käyttämään Neste MY uusiutuvaa dieseliä kaikissa asennusajoneuvoissa. Neste MY valmistetaan sataprosenttisesti jätteistä ja tähteistä. Neste MY pienentää yrityksen omia kasvihuonekaasupäästöjä keskimäärin 90 prosenttia verrattuna fossiiliseen dieseliin. 

Ajoa kertyy vuosittain noin 100 000 kilometriä. Neste MY:n käyttö vähentää Digisähkön kasvihuonekaasupäästöjä lähes 22 000 kiloa vuosittain. 

“Neste MY:n myötä leikkaamme merkittävän osan Digisähkön toiminnan aiheuttamista päästöistä.”

Neste MY:tä myyviä Neste-asemia on Suomessa 126. 

“Neste MY oli meille helppo päätös paitsi tuntuvien päästövähennysten vuoksi myös hyvän saatavuuden vuoksi kaikkialla siellä, missä toimimme”, Hirvonen sanoo.