Miten maksaminen muuttuu 14.9.2019?

Kuluttajien mobiilimaksamiseen tulee muutoksia 14.9.2019, kun EU:n maksupalveludirektiivin PSD2 (Payment Services Directive 2) vaatimukset asiakkaan vahvasta tunnistamisesta astuvat voimaan. 

Lakimuutos edellyttää sitä, että jatkossa esimerkiksi verkkokauppaostoksissa tai mobiilisovelluksella tankkausta maksaessa vaaditaan asiakkaan vahva tunnistautuminen. 

Lakimuutoksen taustalla on asiakastietojen sekä maksamisen turvallisuuden takaaminen. Vahva tunnistautuminen voi pankkien tarjoamista ratkaisuista riippuen tarkoittaa esimerkiksi erillisen tunnuslukukoodin tai tekstiviestillä saadun koodin syöttämistä ostotapahtumaa tehdessä. Oman pankin tarjoamaan ratkaisuun kannattaa tutustua pankin omien verkkosivujen kautta, esimerkiksi hakusanalla “PSD2”.

Vahvaa tunnistautumista pyydetään

  • yli 30 euron ostoksissa
  • alle 30 euron ostotapahtumissa vain joka kuudes kerta

Kaikki verkko- ja mobiilimaksamisen palveluita tarjoavat yritykset, maksunvälittäjät ja osapuolet eivät kuitenkaan ole vielä valmiudessa lakimuutoksen vaatimiin teknisiin muutoksiin. 

Mitä muutos tarkoittaa Neste-äpillä maksaessa?

Käyttäjäkokemus pysyy toistaiseksi samana, mutta tulemme tekemään muutoksia syksyn aikana. Infoamme niistä myöhemmin.

Mitä muutos tarkoittaa maksuautomaatilla tai kassalla maksaessa Nesteen polttonestekortilla?

Toistaiseksi Nesteen polttonestekortit käsitellään Nesteen maksupäätteillä kuten aiemmin, ja Truck+ -palvelun käyttö säilyy ennallaan. Tulevista  muutoksista ilmoitetaan vielä erikseen lähempänä muutosten käyttöönottoa.