EU:n maksupalveludirektiivi muuttaa maksamista Neste-äpissä 1.1.2021 alkaen

EU:n toinen maksupalveludirektiivi (Payment Services Directive 2, PSD2) muuttaa Neste-äpin kautta tapahtuvaa maksamista. Direktiivi edellyttää sitä, että mobiilimaksun käyttäjä tunnistetaan vahvalla tunnistautumisella pankin myöntämien pankkitunnusten avulla. Lakimuutoksen tarkoituksena on asiakastietojen sekä maksamisen turvallisuuden takaaminen.

Mitä muutos tarkoittaa Neste-äpissä? 

Direktiivin käyttöönoton myötä vahva tunnistautuminen vaaditaan entistä useammin kun maksuvälineenä on pankki- tai luottokortti. Päätöksen vahvan tunnistautumisen tarpeesta tekee aina pankki, ei Neste. 

Vahva tunnistautuminen pyydetään pääsääntöisesti yli 30 euron ostoissa. 
Alle 30 euron ostoissa vahvaa tunnistautumista ei välttämättä pyydetä, mutta pankki tekee päätöksen onko käyttäjän tunnistaminen tarpeen. Kuitenkin vahva tunnistautuminen tulee pakolliseksi myös pienten ostojen kohdalla kun kyseessä on kuudes peräkkäinen osto ilman tunnistautumista tai aiempien ostojen yhteenlaskettu summa täyttää 100 euroa.

Ennen kuin tankkaus on mahdollista aloittaa, Neste-äppi ohjaa sinut oman pankkisi vahvaan tunnistautumiseen. Jatkossa Neste-äpin PIN-koodi tai biometrinen tunnistus eivät yksinään ole riittäviä tunnistuskeinoja maksujen vahvistamiseen.

Lisätietoa EU:n toisesta maksupalveludirektiivistä ja sen vaikutuksista verkko- ja mobiilimaksamiseen saat omalta pankiltasi.