10 Maaliskuu 2020

Borealis valmistaa sertifioitua uusiutuvaa polypropeenia Nesteen uusiutuvasta propaanista

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 10.3.2020 klo 13.15

Kuvateksti: Borealis tuottaa Nesteen valmistamasta uusiutuvasta syöttöaineesta polypropeenia (PP) tuotantolaitoksissaan Belgian Kallossa ja Beringenissä. Ilmakuva Borealiksen laitoksesta Kallossa, Belgiassa. Kuva: © Borealis

Borealis on aloittanut polypropeenin (PP) valmistamisen Nesteen uusiutuvasta syöttöaineesta Belgian Kallossa ja Beringenissä sijaitsevissa tuotantolaitoksissaan. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Borealis on korvannut fossiilisia raaka-aineita uusiutuvilla raaka-aineilla laajamittaisessa kaupallisessa polypropeenin tuotannossa. Kyseisillä Belgian laitoksilla tuotetulle uusiutuvalle polypropeenille myönnettiin äskettäin kansainvälisen Sustainability and Carbon Certification (ISCC) -organisaation ISCC Plus -sertifikaatti. Borealis ottaa näin askeleen eteenpäin kiertotalouden edistämisessä ja EverMinds™ -tavoitteissaan. Täysin uudenlaista vastuullista polymeerituotantoa ohjaa tiivis yhteistyö arvoketjun alku- ja loppupään kumppaneiden, kuten Nesteen ja Henkelin, kanssa. Se tukee myös Borealiksen tavoitetta varmistaa, että 100 prosenttia sen kuluttajatuotteista on kierrätettäviä, uudelleenkäytettäviä tai valmistettu uusiutuvista raaka-aineista vuoteen 2025 mennessä.

Yhteistyötä arvoketjukumppaneiden kanssa kiertotalouden edistämiseksi 

Joulukuussa 2019 alkaneen uusiutuvan polypropeenin tuotannon käynnistymisen myötä Borealis ja Neste ohjaavat alaa kohti muovien kiertotaloutta. Neste myy NEXBTL™-teknologiaansa pohjautuvassa prosessissa tuotettua uusiutuvaa propaania Borealiksen propaanin dehydrauslaitokselle Kalloon. Siellä propaani muutetaan uusiutuvaksi propeeniksi ja sen jälkeen uusiutuvaksi polypropeeniksi Kallon ja Beringenin laitoksissa. 

Riippumattoman kolmannen osapuolen äskettäin päättämien auditointien myötä, Kallon ja Beringenin laitoksilla valmistetulle uusiutuvalle polypropeenille on myönnetty ISCC Plus -sertifikaatti. Sertifiointi kattaa koko toimitusketjun ja varmistaa, että käytetty uusiutuva syöttöaine on sertifioitu 100-prosenttisesti uusiutuvaksi ja vastuullisesti tuotetuksi, kattaen myös alkuperän jäljitettävyyden.

Useiden alojen jatkojalostuskumppanit, kuten kuluttajapakkaus- ja autoteollisuus sekä terveydenhuolto ja laitevalmistajat, voivat nyt kaupallistaa tuotteitaan, joiden hiilijalanjälki on alhaisempi Borealiksen Belgian laitoksilta saadun uusiutuvan propeenin ja uusiutuvan polypropeenin johdosta. Vastatakseen kasvavaan kysyntään, Borealis työskentelee arvoketjukumppaneiden kanssa saatavuuden laajentamiseksi.  

Henkel – globaali markkinajohtaja liimoissa sekä vahvoista tuotemerkeistä Laundry & Home Care sekä Beauty Care -alueilla tunnettu yritys – on jo ottanut kiertotalouden arvot omakseen. Vastuullisesti tuotetut materiaalit ovat keskeinen osa yhtiön pakkauksiin liittyvää strategiaa. Henkel on sitoutunut työskentelemään arvoketjukumppaneidensa kanssa vastuullisten pakkausratkaisujen kehittämiseksi. Uusiutuvan polypropeenin tuominen Henkelin erään merkittävän tuotemerkin pakkauksiin vuoden aikana on uusi askel yhtiön pyrkimyksissä vähentää fossiilisiin raaka-aineisiin perustuvien uusien muovien käyttöä 50 prosenttia vuoteen 2025 mennessä. 

"Uusiutuvan polypropeenin tuottaminen uusiutuvasta syöttöaineesta on konkreettinen askel kohti vastuullisempaa ja vähäpäästöisempää tulevaisuutta", sanoo Lucreèce Foufopoulos, Borealiksen Executive Vice President Polyolefins, Innovation and Circular Economy Solutions. ”Tiivis yhteistyö EverMinds™ -näkemyksemme jakavien arvoketjukumppaneiden, kuten Nesteen ja Henkelin, kanssa on avain parempaan huomiseen. Kiertotalousajattelulla tarkoitetaan sellaisten kasvumahdollisuuksien hyödyntämistä, jotka kiihdyttävät siirtymistä kiertotalouteen.”

“On hienoa nähdä propaanin dehydrauslaitoksen korvaavan fossiilista raaka-ainetta uusiutuvalla propaanilla ensimmäistä kertaa maailmassa. Sen myötä Borealis voi tuottaa massabalanssisertifioitua uusiutuvaa polypropeenia vastuullisuuteen keskittyville brändeille, kuten Henkelille. Tämä on erinomainen esimerkki arvoketjukumppanuudesta, jolla on positiivinen vaikutus polymeerisektorin vastuullisuuteen”, sanoo Nesteen Renewable Polymers & Chemicals -liiketoiminnasta vastaava johtaja Mercedes Alonso.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja (vt.)

Lisätietoja:

Neste:

Yhteydenotot Nesteen mediapuhelimeen puh. 050 458 5076 / media@neste.com (arkisin 8.30-16.00).

Borealis ja Neste aloittavat strategisen yhteistyön muovien kierto- ja biotalouden vauhdittamiseksi
Neste allekirjoitti European Plastics Pact -muovisitoumuksen
Nesteen kiertotalousratkaisuja muoveille

Borealis:

Virginia Mesicek, Senior Manager a.i., External Communications, e-mail: virginia.mesicek@borealisgroup.com, puh. +43 1 22 400 772 (Wien, Itävalta)

Henkel:

Jennifer Ott, Media Relations Manager, Corporate Communications, e-mail: jennifer.ott@henkel.com, tel. +49 211 797 2756 (Düsseldorf, Saksa)

Dipolen, Purpolen Baystar ja EverMinds ovat Borealis AG:n tavaramerkkejä.
NEXBTL on Nesteen tavaramerkki.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2019 Nesteen liikevaihto oli 15,8 miljardia euroa. Vuonna 2020 sijoituimme kolmanneksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com

Borealis lyhyesti

Borealis on johtava innovatiivisten ratkaisujen toimittaja polyolefiineissa, peruskemikaaleissa ja lannoitteissa. Borealiksen pääkonttori sijaitsee Wienissä, Itävallassa. Henkilöstöä on nykyään noin 6 900 eri puolilla maailmaa ja toimintaa yli 120 maassa. Vuonna 2019 Borealiksen liikevaihto oli 8,1 miljardia euroa ja tulos 872 miljoonaa euroa. Mubadala omistaa investointiyhtiönsä kautta Borealiksesta 64 %, ja loput 36 % omistaa itävaltalainen öljy- ja kaasuyhtiö OMV. Borealis tarjoaa asiakkaille palveluja ja tuotteita kaikkialla maailmassa yhteistyössä Borougen ja Bayport Polymersin kanssa. Borouge on Borealiksen ja Abu Dhabi National Oil Companyn (ADNOC) yhteisyritys, ja Baystar™ on Borealiksen, Totalin ja NOVA Chemicalsin yhteisyritys, joka toimii Texasissa. www.borealisgroup.com

Henkel lyhyesti

Henkel operates globally with a well-balanced and diversified portfolio. The company holds leading positions with its three business units in both industrial and consumer businesses thanks to strong brands, innovations and technologies. Henkel Adhesive Technologies is the global leader in the adhesives market – across all industry segments worldwide. In its Laundry & Home Care and Beauty Care businesses, Henkel holds leading positions in many markets and categories around the world. Founded in 1876, Henkel looks back on more than 140 years of success. In 2019, Henkel reported sales of more than 20 billion euros and adjusted operating profit of more than 3.2 billion euros. Henkel employs more than 52,000 people globally – a passionate and highly diverse team, united by a strong company culture, a common purpose to create sustainable value, and shared values. As a recognized leader in sustainability, Henkel holds top positions in many international indices and rankings. Henkel’s preferred shares are listed in the German stock index DAX. www.henkel.com  

Liitetiedostot: