30 Toukokuu 2024

Nesteen vuoden 2023 vihreän rahoituksen raportti on julkaistu

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 30.5.2024 klo 9

Neste on julkaissut tänään vuoden 2023 vihreän rahoituksen raporttinsa (Green Finance Report). Raportti, joka kattaa vihreän rahoituksen toiminnot vuonna 2023, osoittaa sitoutumisemme ilmastonmuutoksen torjumiseen ja kiertotalouden vauhdittamiseen.

Nesteen ensimmäinen vihreän rahoituksen viitekehys (Green Finance Framework) julkaistiin vuonna 2021. Vuosi 2023 oli merkittävä virstanpylväs Nesteen kestävän rahoituksen kehityksessä. Maaliskuussa 2023 Neste perusti 2,5 miljardin euron Euro Medium Term Note (EMTN) -ohjelman ja laski liikkeeseen ensimmäisen A3-luokitellun 1 miljardin euron vihreän joukkovelkakirjalainan kahdessa erässä (6 vuotta ja 10 vuotta). Marraskuussa 2023 Neste palasi velkapääomamarkkinoille 7,5-vuotisella 600 miljoonan euron vihreällä joukkovelkakirjalainalla, joka kasvatti yhtiön vihreän lainasalkun 2,6 miljardiin euroon.

Neste laski vuonna 2023 liikkeeseen yhteensä 1,6 miljardia euroa vihreää lainaa vuoden 2021 vihreän rahoituksen viitekehyksensä mukaisesti. Siitä 960 miljoonaa euroa kohdennettiin ICMA:n (International Capital Markets Association) Green Bond Principles (GBP) 2018 -luokkaan kuuluviin omaisuuseriin ja hankkeisiin. GBP-luokkaan kuuluu ekotehokkaita ja kiertotalouden käyttöönottoa edistäviä tuotteita, tuoteteknologioita ja prosesseja. Mukana on hankkeita, jotka lisäävät merkittävästi uusiutuvien tuotteiden nimelliskapasiteettiamme, mukaan lukien jopa 2,2 miljoonaa tonnia uusiutuvaa lentopolttoainetta vuonna 2026. Hankkeisiin kuuluvat:

  • Singaporen laajennusprojekti: Uusiutuvien tuotteiden tuotantokapasiteetin kasvattaminen Singaporen jalostamolla
  • Rotterdamin laajennusprojekti: Uusiutuvien tuotteiden tuotantokapasiteetin kasvattaminen Rotterdamin jalostamolla
  • Rotterdamin uusiutuvan lentopolttoaineen tuotantohanke: Nykyisen kapasiteetin muuttaminen, jotta uusiutuvan lentopolttoaineen tuotantokapasiteettia voidaan kasvattaa Rotterdamin jalostamossa
  • Martinezin uusiutuvien polttoaineiden hanke: 50/50-yhteistoiminto Marathon Petroleumin kanssa uusiutuvan dieselin tuottamiseksi Marathonin Martinezissa, Kaliforniassa sijaitsevan jalostamon konversioprojektin valmistuttua.

Jäljellä oleva kohdentamaton 640 miljoonan euron osuus on käytettävissä ehdot täyttäviin omaisuuseriin ja hankkeisiin vuonna 2024.

”Vuosi 2023 oli Nesteelle virstanpylväs velkapääomamarkkinoilla: Neste laski liikkeeseen kolme vihreää joukkovelkakirjalainaa, yhteensä 1,6 miljardin euroa, mikä kasvatti vihreän lainasalkkumme 2,6 miljardiin euroon. Vahva ja laaja kiinnostus osoittaa, että kansainväliset sijoittajat ovat sitoutuneet tukemaan Nesteen investointeja uusiutuviin ja kiertotalousratkaisuihin, joita tarvitaan, kun johdamme muutosta kohti kestävämpää tulevaisuutta”, sanoo Nesteen talous- ja rahoitusjohtaja, strategia ja IT, Martti Ala-Härkönen.

Neste raportoi vuosittain vihreän rahoituksen viitekehyksen mukaisesti myönnetyn rahoituksen kohdentamisesta ja vaikutuksista. Nesteen vuoden 2023 vihreän rahoituksen raportti ja vihreän rahoituksen viitekehys ovat saatavilla verkkosivustollamme englanniksi

Neste Oyj

Hanna Maula
Viestintä- ja brändijohtaja 

Lisätietoja: 

Vihreän rahoituksen viitekehys, the Second Opinion ja vihreän rahoituksen Q&A sekä riippumattoman arvioijan tarkastus löytyvät englanninkielisinä osoitteesta: https://www.neste.com/investors/credit/green-finance

Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Yhtiö jalostaa jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi.

Maailman johtavana uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottajana sekä polymeerien ja kemikaalien valmistukseen tarkoitettujen uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineisiin perustuvien syöttöaineratkaisujen edelläkävijänä, Neste auttaa asiakkaitaan vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. 

Yhtiön tavoitteena on tehdä Porvoon öljynjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo. Neste on sitoutunut saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä ja aikoo vähentää myymiensä tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Neste on myös asettanut korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjulle. Yhtiö on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2023 Nesteen liikevaihto oli 22,9 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi

Liitetiedostot: