13 Marraskuu 2018

Kohti nollapäästöisiä lentokenttiä — Neste MY uusiutuva diesel käyttöön Lapin lentoasemilla

Neste Oyj Lehdistötiedote 13.11.2018 klo 9.30

Finavia ottaa jätteistä ja tähteistä valmistetun Neste MY uusiutuva diesel™ -polttoaineen käyttöönsä Rovaniemen, Kuusamon, Ivalon ja Kittilän lentoasemien ajoneuvoissa. Siirtyminen uusiutuvaan polttoaineeseen on osa Finavian tavoitetta tehdä lentoasemistaan hiilineutraaleja vuoteen 2020 mennessä.

“Finavian toiminta Helsinki-Vantaan lentoasemalla on jo hiilineutraalia. Seuraavaksi tähtäimessämme on saavuttaa hiilineutraliteetti Lapin lentoasemilla. Neste MY uusiutuva diesel on ajoneuvojen polttoaineena tärkeä osa ilmasto-ohjelmaamme. Se sopii käyttöömme erinomaisesti, sillä uusiutuvalla polttoaineella voidaan saavuttaa jopa 90 prosenttia pienemmät kasvihuonekaasupäästöt perinteiseen fossiiliseen dieseliin verrattuna”, kertoo Finavian kestävän kehityksen johtaja Mikko Viinikainen.

Finavia vähentänyt kasvihuonekaasupäästöjä jo 610 tonnia

Neste MY uusiutuva diesel on ollut Helsinki-Vantaan lentoasemalla esimerkiksi lentoasemabussien käytössä jo yli vuoden. Sinä aikana tuote on auttanut Finaviaa vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä jo 610 tonnia. Vähennys vastaa 110 maailmanympärimatkaa dieselhenkilöautolla.

"Finavia on kansainvälisessäkin mittakaavassa edelläkävijä, jolla on kunnianhimoiset tavoitteet päästöjen vähentämisessä. Olemme todella iloisia, että pääsemme syventämään yhteistyötä Finavian kanssa, ja että voimme osaltamme auttaa Finaviaa sen tavoitteiden saavuttamisessa. Dieselkäyttöiset ajoneuvot voivat siirtyä käyttämään sitä sellaisenaan ilman muutoksia ajoneuvoihin tai moottoreihin. Myös omat lentokoneiden tankkausajoneuvomme ovat liikkuneet jo vuosia Neste MY uusiutuvalla dieselillä. Tuote on erinomainen valinta myös pohjoisen vaativiin oloihin, sillä sen kylmäkestävyys on talvilaatuisena -34 °C”, kertoo Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen Suomen toiminnoista vastaava johtaja Sam Holmberg.

“Tällä hetkellä Neste MY uusiutuvaa dieseliä saa yhteensä 13 kevyen liikenteen ja 13 raskaan liikenteen Neste Truck -asemalta Etelä-Suomen alueelta sekä Jyväskylästä ja Seinäjoelta. Meillä on suunnitelmissa laajentaa sen saatavuutta myös Pohjois-Suomeen jo lähitulevaisuudessa”, Holmberg valottaa.

Neste Oyj

Kaisa Lipponen
Viestintä- ja brändimarkkinointijohtaja

Lisätiedot: Sam Holmberg, johtaja, Marketing & Services -liiketoiminta-alue Suomi, Neste, puh. 050 458 4078; Finavian media desk, p. 020 708 2002 ja comms@finavia.fi

Lue lisää:
Finavia: Helsinki-Vantaa on nyt hiilineutraali lentoasema
Finavian ilmasto-ohjelma
Neste MY uusiutuvan dieselin kampanjasivusto
Neste MY uusiutuvan dieselin edut
Merkittävästi pienemmät päästöt 

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2017 Nesteen liikevaihto oli 13,2 miljardia euroa. Vuonna 2018 sijoituimme toiseksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com

Finavia lyhyesti

Finavia on lentoasemayhtiö, jonka tavoitteena on tehdä matkustamisesta sujuvaa ja mutkatonta. Mahdollistamme suomalaisille Pohjois-Euroopan parhaat yhteydet maailmalle sekä edistämme Suomen saavutettavuutta houkuttelevana matkakohteena. Lentokenttäverkostoomme kuluu 21 lentoasemaa eri puolilla Suomea. Helsinki-Vantaa on Pohjois-Euroopan johtava kauko- ja vaihtoliikenteen lentokenttä. Lapin lentoasemat ovat osaltaan mahdollistaneet Suomen matkailun ja turismin kehityksen ja nousun maailman maineeseen. Toimintamme kulmakiviä ovat vastuullisuus, turvallisuus ja uudistuminen. Vuoden 2017 liikevaihto oli 374 miljoonaa euroa ja konsernin henkilöstömäärä 2 700. Lisätietoa: finavia.fi

Liitetiedostot: