14 Helmikuu 2023

Nesteen Engineering Solutions sai ennätysajassa valmiiksi osuutensa Gasgridin Inkoon LNG-terminaalilaivan maakaasun yhdysputkiprojektissa

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Kumppanuudet

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 14.2.2023 klo 8 

Kuva: LNG-terminaalilaiva Exemplar saapui Inkoon satamaan 28.12.2022. Lähde: Gasgrid Finland Oy

Nesteen Engineering Solutions, globaali korkealaatuisten teknologiaratkaisujen, suunnittelu- ja projektipalvelujen toimittaja, on saanut päätökseen 2,2 kilometriä pitkän kaasun siirtoputken rakennustyöt kelluvan LNG-terminaalilaivan satamaterminaalilta Inkoon syväsatama-alueella vastatakseen pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Gasgrid Finland Oy:n (Gasgrid) tarpeisiin. Gasgrid on toteuttanut LNG-terminaalilaivahankkeen kaasutoimitusten turvaamiseksi teollisuudelle, energiantuotannolle ja kotitalouksille sekä Suomen huoltovarmuuden turvaamiseksi vuoden 2023 talvesta eteenpäin.

LNG-terminaalilaivahankkeen putkisto-osuus sisälsi suunnittelu-, hankinta- ja rakennustyön johtamisen (EPCM) palvelut kaasun yhdysputkelle sekä siihen tarvittaville laitteille LNG-terminaalilaivan yhdistämiseksi Suomen kaasun siirtoverkkoon. Työt aloitettiin kesäkuussa 2022 ja suurin osa tämän erittäin kriittisen projektin vaativista töistä saatiin valmiiksi vuoden 2022 aikana. EPCM-palvelut toteutettiin hyvin aikataulussa pysyen. Ensimmäiset maakaasumolekyylit siirrettiin LNG-terminaalilaivasta yhdysputkea pitkin joulukuun 2022 lopulla.

“Olemme ylpeitä ja iloisia siitä, että olemme olleet mukana näin kriittisessä projektissa ja että laaja asiantuntemuksemme maakaasuinfrastruktuurista ja LNG-terminaaleista osoittautui erittäin hyödylliseksi”, sanoo Patrick von Essen, Senior Vice President, Neste, Engineering Solutions.

“Projekti on ollut onnistunut. Sitoutuneiden ja kokeneiden ammattilaisten ansiosta pystyimme suunnittelemaan, rakentamaan ja ottamaan käyttöön uudet satamarakenteet sekä mahdollistimme kaasun siirron yhdysputkea pitkin kaasuverkostoon ennätysajassa. Inkoon LNG-terminaalilaiva-hanke on hieno esimerkki siitä, mitä yhteistyö eri kumppaneiden kesken on parhaimmillaan. Käyttövalmis kelluva LNG-terminaalimme parantaa myös suomalaisen yhteiskunnan huoltovarmuutta”, sanoo Esa Hallivuori, Gasgrid Finlandin siirtoliiketoiminnasta vastaava johtaja.

Kaasun yhdysputken EPCM-töitä koordinoitiin yhdessä Gasgridin ja satamarakenteista vastanneen Ramboll Finland Oy:n kanssa. Nesteen Engineering Solutionsin osuus sisälsi yhdysputken yksityiskohtaisen suunnittelun, kiireellisten materiaalien hankinnan, urakoitsijoiden ja rakennustöiden johtamisen, rakennustyöt sekä integroinnin olemassa olevaan infrastruktuuriin. Perinteisten putkilinjan suunnittelutöiden lisäksi Nesteen Engineering Solutions tuki kriittisten laitteiden, kuten kaasun purkuvarren, hankinnassa.

Neste Oyj 

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2022 Nesteen liikevaihto oli 25,7 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi 

Nesteen Engineering Solutions lyhyesti

Nesteen Engineering Solutions on ensisijainen valinta vaativien korkealaatuisten teknologia-, suunnittelu- ja projektinhallintapalveluiden ja ratkaisujen toimittajaksi. Tarjoamme ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi öljy- ja kaasuteollisuudessa, petrokemian ja bioteollisuuden aloilla. Meillä on yli 60 vuoden kansainvälinen kokemus teknologioiden kehittämisestä ja teollisuuden investointiprojekteista sekä ylläpidon ja suorituskyvyn parantamisprojekteista. Monet yritykset perustavat menestyksensä erittäin kilpailukykyisiin uusiin prosessiteknologioihimme. Lue lisää: neste.com/engineeringsolutions

Gasgrid Finland Oy lyhyesti

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi