30 Kesäkuu 2021

Neste selvitti: liikenneasemien klassikkoruoat ja -juomat ovat yhä autoilijoiden suosikkeja – salaatti maistuu tien päällä harvoille

Neste Oyj, Uutinen, 30.6.2021 klo 9

Kuluva kesälomakausi ja kotimaanmatkailun suosion kasvu lisäävät asiointia myös liikenneasemilla. Neste selvitti kesäkuussa 2021 suomalaisten autoilijoiden lempiruokia ja -juomia tien päällä liikkuessa. Tutut klassikkovaihtoehdot ovat säilyttäneet suosionsa, ja autoilijoiden tärkeimpiä valintakriteerejä ateriaa valittaessa ovat maku ja raaka-aineet.

Tuoreen kyselyn* mukaan sämpylävalikoimasta kinkkuversion valitsee 30 % vastaajista ja ruisleivän joka neljäs. Isompien aterioiden valikoimasta leikkeen tai pihvin valitsee jopa 35 % vastaajista ja perinteisen kotiruoan lähes yhtä moni. Nuoremmat liikenneasemilla asioivat valitsevat mielellään myös hampurilaisen tai pizzan. Sen sijaan kevyempiä keitto- ja salaattivaihtoehtoja suosii vain pieni osa vastaajista. Herkkuvalikoimasta suosituimpia ovat korvapuusti ja viineri, kun taas kakkupala tai suklaapatukka maistuu 10 %:lle autoilijoista.

“Liikenneasemilla käydessä on lupa herkutella ja erityisesti hieman iäkkäämmät asiakkaat nauttivat liikenneasemien ikisuosikeista. Mieliherkun valinnassa on nähtävissä myös eroa sukupolvien välillä, sillä nuorempien suosikki on suklaapatukka ja yli 60-vuotiaiden puolestaan viineri. Vaihtoehtoja löytyy onneksi joka makuun ja valikoimaa kehitetään asiakaspalautteiden ja toiveiden mukaan ‒ esimerkiksi sushia ja erilaisia kalaruokia toivotaan ruokalistalle enemmän. Seuraamme ruokatrendejä aktiivisesti, mutta kyselymme vahvistaa autoilijoiden kestosuosikkien säilyvän vuodesta toiseen lähes ennallaan”, sanoo Nesteen Marketing & Services -liiketoiminnan markkinointipäällikkö Tytti Stranding.

Suodatinkahvi säilyttää asemansa ‒ ruokajuomista raikas hanavesi on suosituin

Nesteen teettämän kyselyn mukaan lähes puolet vastaajista nauttii kahvin mieluiten kevytmaidolla ja joka neljäs juo kahvin mustana. Erikoiskahvin valitsee vain 7 % vastaajista, ja joka kymmenes juo  kahvin sijasta teetä.

“Suomalaisautoilijoiden kahvitottumukset vaikuttavat hyvin vakiintuneilta. Kevytmaito valittiin kahvin sekaan useimmiten myös Nesteen vuonna 2019 teettämässä kyselyssä, eivätkä erikoiskahvit ole vieläkään nousseet suosiossa suodatinkahvin ohi. Tuttu tuote on helppo valita, ja sen voi nauttia juuri sellaisena kuin itse haluaa. Suosituin ruokajuoma liikenneasemilla asioidessa sen sijaan on puhdas hanavesi, jonka valitsee jopa 37 % vastaajista. Maito valitaan toisiksi useimmiten ja se tuntuu olevan erityisesti iältään 25–39-vuotiaiden sekä yli 60-vuotiaiden vastaajien suosiossa. Kivennäisvesi valitaan kolmanneksi useimmiten ja limonadi tulee vasta sen jälkeen. Tulokset kertovat siitä, ettei ruokajuomalta kaivata erikoisuuksia, ja että selkeät maut ovat autoilijoiden mieleen sekä ruoka- että juomavalinnoissa”, sanoo Stranding. 

*) Kysely toteutettiin Nesteen Autoilijapaneelin kautta verkkokyselynä aikavälillä 9.‒17.6.2021. Kyselyyn vastasi 244 paneelin jäsentä (otos 1 428, vastausprosentti 17 %).  

Lisätietoja: Tytti Stranding, markkinointipäällikkö, Marketing & Services, Neste. Yhteydenotot Nesteen mediapuhelimeen puh. 050 458 5076 / media@neste.com (arkisin klo 8.30-16.00).

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan dieselin ja vastuullisen lentopolttoaineen tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Olemme teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana ja olemme sitoutuneet hiilineutraaliin tuotantoon vuoteen 2035 mennessä. Aiomme myös prosessoida uusiutuvia ja kierrätysraaka-aineita kuten jätemuoveja öljynjalostuksen raaka-aineina. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2020 Nesteen liikevaihto oli 11,8 miljardia euroa, ja 94 % yrityksen vertailukelpoisesta liikevoitosta tuli uusiutuvista tuotteista. Lue lisää: neste.fi