Liikenne
15.05.2024

Suurteholatausta Kontiomäeltä Vilnaan - Neste laajentaa latauspalveluaan määrätietoisesti

Liikenteen sähköistyminen on vahva trendi. Globaalisti joka viides myyty uusi auto on sähköinen. Suomessa autokanta uudistuu verrattain hitaasti ja ajoneuvojen keski-ikä on yli 13 vuotta. Polttomoottoriautot ovatkin vielä sähköautoja yleisempi näky maanteillä, mutta sähköautojen ja hybridien osuus uusista myydyistä autoista Suomessa ollut alkuvuoden 2024 aikana noin puolet ja lisäksi käytettyjen sähköautojen tuonti on kasvanut nopeasti. Vuoden 2024 alussa Suomen autokannasta sähköisiä hybridejä tai täyssähköautoja oli 7,9 %, yhteensä 218 000. Monelle autoilijalle käyttövoimasta toiseen siirtyminen merkitsee uudenlaista liikkumisen käyttöliittymää ja palveluiden tarpeita. Nesteen asemaverkosto Suomessa ja Baltiassa kehittyy asiakkaiden tarpeiden mukaan –  nyt myös sähköajoneuvojen latauspalvelun osalta.

Neste avasi Suomessa vuoden 2022 lopussa ensimmäiset, kevyitä ja keskiraskaita ajoneuvoja palvelevat julkiset Neste MY Uusiutuva Lataus -asemat. Tavoitteenamme on rakentaa eri puolella Suomea sijaitseville asemillemme ja pääväylien varsille yli 30 Neste MY Uusiutuva Lataus -asemaa vuoden 2024 loppuun mennessä. Tämän jälkeen laajennamme verkostoa uusille alueille, joissa tunnistamme tarpeen suurteholataukselle. 

Nesteen mukaantulo julkiselle sähkölatausmarkkinalle on otettu asiakkaidemme parissa hienosti vastaan. Neste MY Uusiutuva Lataus huomioitiin myös markkinaa tiiviisti seuraavan podcastin, Sähköautomiesten Vuoden sähkölatausverkosto 2023  -tunnustuksella. Palvelumuotoilussa olemme kiinnittäneet huomiota suurteholatauspisteidemme hyvään sijaintiin, lataustehoon, leveisiin parkkiruutuihin, valaistukseen sekä monipuolisiin maksutapoihin. Yhdessä toimintavarmuuden kanssa uskon näiden olevan syitä asiakastyytyväisyyden jatkuviin hyviin tuloksiin.

Vahva panostus Baltiaan

Neste palvelee sähköautoilijoita nyt myös kaikissa Baltian maissa, joissa olemme avanneet ensimmäiset Neste MY Renewable Charge -asemat. Tavoitteenamme on laajentaa vuoden 2026 loppuun mennessä julkisen suurteholatauksen palveluamme Baltiassa yli 30  asemalle. Työ vaatii merkittäviä investointeja ja siihen Neste sai huhtikuussa 2024  EU:n tukena yhteensä 1,9 miljoonan euron rahoituksen.

Liikenteen päästöjen vähentämiseksi tarvitaan kaikkia keinoja. Suurteholataus yhdessä asemaverkostossamme laajasti saatavilla olevan Neste MY Uusiutuva Diesel -polttoaineen kanssa tarjoaa asiakkaillemme jatkossakin erinomaiset vaihtoehdot heidän autoilusta syntyvien päästöjen vähentämiseksi.

Blogin kirjoittaja Risto Karppinen johtaa Nesteen Marketing & Services liiketoiminnan Sustainable Growth -yksikköä.