30 Toukokuu 2018

Liikenteen murros tapahtuu tässä ja nyt ‒ Neste ja Telia rakentavat yhdessä älykkäämpää liikkumista

Neste Oyj Lehdistötiedote 30.5.2018 klo 9.30

Ihmisten ja tavaroiden liikkuminen on ennennäkemättömän nopeassa muutoksessa kasvavien kulutustarpeiden ja digitalisaation myötä. Samanaikaisesti liikenteeseen kohdistuu yhä enemmän odotuksia päästöjen vähentämiseksi: esimerkiksi Euroopan komissio julkisti aiemmin tässä kuussa esityksen, jonka mukaan raskaan liikenteen tulisi leikata hiilidioksidipäästöjä 30 % vuoteen 2030 mennessä.

Neste ja Telia kehittävät ratkaisuja asiakkaiden haasteisiin liikenteessä uudenlaisella yhteistyöllä.

“Liikenteen paljon puhuttu murros tapahtuu tässä ja nyt. Yritysasiakkaamme ovat toivoneet uusia ratkaisuja päästöjen vähentämiseen ja liiketoiminnan tehostamiseen. Yhdistämällä vahvuutemme Telian kanssa voimme palvella asiakkaitamme entistä monipuolisemmin”, Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen markkinointijohtaja Mika Hyötyläinen kertoo.

“Uusilla teknologioilla ja liiketoimintamalleilla voidaan yhdessä kehittää vastuullisia ratkaisuja useille toimialoille. Liikenteen haasteet ovat niin suuria, että niiden ratkaisemiseen tarvitaan strategista, syvälle ulottuvaa yhteistyötä eri toimijoiden kesken. Neste on meille luonteva kumppani nimenomaan erilaisiin liikenteen tulevaisuuden ratkaisuihin, joiden ratkaisemisessa haluamme olla mukana”, Telian Head of IoT Sales Kalle Mehtola sanoo.

Neste SmartTruck -palvelulla älykkäämpää liikennöintiä

Yhteistyön ensimmäinen konkreettinen ratkaisu on raskaalle liikenteelle suunnattu Neste SmartTruck -palvelu. Se mahdollistaa yrityksille yhden käyttöliittymän kautta erilaisia sovelluksia kuten polttoaineen kulutuksen optimoinnin, ajopiirturin tietojen siirron automatisoinnin ja ammattiautoilijalle kehitetyn mobiilitankkauksen. Mobiilitankkaus nopeuttaa tankkaamista ja tekee siitä entistä turvallisempaa, kun maksamiseen ei vaadita erillisiä kortteja tai käteistä. Lisäksi palvelun tarjoama GPS-paikannus auttaa kaluston hallinnassa sekä ajojen suunnittelussa ja toteutuksessa.

“Neste SmartTruck -palvelun on tarkoitus toimia tulevaisuuden alustana yhä uusille ominaisuuksille ja sovelluksille. Se on ensimmäinen yhteinen askel kohti uudenlaisia palveluita. Raskaan liikenteen digitalisointi on vasta alkanut, ja mikä vain on mahdollista esimerkiksi turvallisuuden parantamisen saralla. Yksi erittäin mielenkiintoinen avaus on EEE Innovationsin, Liikenneviraston ja Trafin hanke raskaan liikenteen valjastamisesta säätietojen keräämiseksi ja tieturvallisuuden parantamiseksi”, Hyötyläinen summaa.

Neste Oyj

Kaisa Lipponen
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Mika Hyötyläinen, markkinointijohtaja, Marketing & Services -liiketoiminta-alue, Neste, puh. 050 458 4132, mika.hyotylainen(at)neste.com; Kalle Mehtola, Head of IoT Sales, Telia, puh. 040 302 3381, kalle.mehtola(at)telia.com

Lue lisää:
Neste SmartTruck -palvelu
Nesteen palvelut yrityksille

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2017 Nesteen liikevaihto oli 13,2 miljardia euroa. Vuonna 2018 sijoituimme toiseksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com

Uusi Telia

Telia on uuden sukupolven kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori. Autamme luomaan uudenlaisia yhteyksiä ja haluamme helpottaa sinun, yrityksesi ja yhteisösi arkea. Pitkä historiamme Suomessa alkaa jo vuodesta 1855. Sijoitamme joka vuosi suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa, tarjoamme töitä noin 3300 ihmiselle ja työllistämme välillisesti tuhansia muita. Olemme osa kansainvälistä Telia Companya, joka toimii 17 maassa Norjasta Turkkiin. Maailmanlaajuisten yhteyksien ansiosta tarjoamme sinulle parhaat palvelut missä ikinä liikutkin. Vuoden 2016 lopussa noin 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta oli valinnut meidät operaattorikseen. Tervetuloa mukaan osoitteessa telia.fi.

Liitetiedostot: