24 Lokakuu 2018

Neste ja Veho Mercedes-Benzin maahantuojana ovat yhteistyössä varmistaneet syyn bensiinikäyttöisten ajoneuvojen häiriöihin

Neste Oyj, lehdistötiedote, 24.10.2018 klo 17

Kuten julkisuudessa syyskuussa kerrottiin, Mercedes-Benzin tietyissä bensiinikäyttöisissä ajoneuvomalleissa on syttynyt moottorin häiriövalo.

Tutkimukset ovat varmistaneet ongelman syyksi satunnaisesti polttoaineen ruiskutussuuttimiin kertyneen metallisuolan. Se on syntynyt kemiallisen reaktion seurauksena tietyissä olosuhteissa, joita esiintyy tietynlaisessa suutintyypissä. Samaa suutintyyppiä esiintyy vain harvoissa muissa automalleissa.

“Vastaamme aina myymämme polttoaineen laadusta ja seuraamme jatkuvasti polttoaineidemme laatua läpi koko jakeluketjun aina valmistuksesta bensiinipumpulle asti. Bensiiniä tankataan Nesteellä Suomessa päivittäin noin 50 000 kertaa, ja tämä valitettava tapaus koski rajoitettua määrää ajoneuvoja Suomessa”, kertoo Nesteen öljytuotteiden myynnistä Suomessa ja Baltiassa vastaava johtaja Tommi Juusela.

“Nesteen myymät ja markkinoimat bensiinit ovat koko ajan täyttäneet tuotestandardin raja-arvot. Ongelman syntymiseen vaikuttava tekijä on ollut yksi Porvoossa heinäkuussa 2018 valmistettu bensiinin tuote-erä, jossa on ollut normaalia korkeampi natriumpitoisuus. Kyseisen bensiinierän kohonnut natriumpitoisuus on johtunut usean tekijän yhteisvaikutuksesta tuotteen valmistuksessa. Yleiset tuotestandardit eivät sisällä natriumpitoisuutta. Siksi olemme kiristäneet jo ennestään laajaa laadunvalvontaamme ja ohjeistustamme välttääksemme vastaavan ongelman esiintymisen jatkossa. Asiakas voi huoletta tankata kaikkia Nesteen polttoaineita”, Juusela jatkaa.

“Olemme helpottuneita, että tämä joitakin Mercedes-Benz -asiakkaitamme haitannut valitettava ongelma on ratkennut. Daimler myi yksinomaan viime vuonna 1,8 miljoonaa bensiinimoottorista autoa, jotka kaikki ovat bensiinin syöttöjärjestelmän osalta yhteneväisiä. Ongelma esiintyi vain Suomessa, joten asiakkaitamme kiusanneet häiriöt eivät johtuneet Mercedes-Benz -autojen tekniikasta. Asiakkaamme voivat jatkossakin luottaa Mercedes-Benzin laatuun”, sanoo Vehon henkilöautoliiketoimintojen johtaja Kari Halonen.

Neste ja Veho yhdessä valtuutetun Mercedes-Benz -huoltoverkoston kanssa tekevät Mercedes-Benzin tiettyihin ajoneuvomalleihin vuosimääräisaikahuollon tai muun korjaamokäynnin yhteydessä ylimääräisen lisäainekäsittelyn. Toimenpide koskee kaikkia bensiinimoottorilla varustettuja Mercedes-Benz henkilöautoja, jotka ovat vuosimallia 2012 tai sitä uudempia. Lisäainekäsittely ei aiheuta asiakkaalle ylimääräisiä kustannuksia. Mikäli asiakkaan auton häiriövalo ei ole syttynyt, sillä voi ajaa huoletta. Asiakkaan tulisi olla yhteydessä valtuutettuun merkkihuoltoon asian tutkimiseksi, jos tämän autossa on syttynyt moottorin häiriövalo.

Neste Oyj ja Veho Oy Ab

Lisätietoja:

Neste: Sanna Hellstedt, viestintäpäällikkö, 050 458 4014
Neste: Tommi Juusela, myyntijohtaja, Öljy- ja Uusiutuvat tuotteet 050 458 4497
Veho: Pekka Koski, lehdistöpäällikkö, 0400 210 490
Veho: Jorma Laakkonen, teknisen palvelun päällikkö, 0500 414 833

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2017 Nesteen liikevaihto oli 13,2 miljardia euroa. Vuonna 2018 sijoituimme toiseksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com

Veho lyhyesti

Veho on suomalainen 1939 perustettu autokaupan yritys, joka toimii myös Ruotsissa ja Baltiassa. Yhtiö perustettiin Mercedes-Benzin maahantuojaksi, ja merkki on edelleen toiminnan ydin. Vehon merkki- ja mallivalikoimasta löytyy jokaiselle ja jokaiseen tilanteeseen sopiva auto, huolto, varaosa tai autonvuokraus. Yrityksille Veho tarjoaa monipuoliset palvelut ja kuljetusratkaisut henkilöautoista raskaisiin kuorma-autoihin. Joskus auton omistaminen ei ole paras vaihtoehto. Silloin käytettävissä ovat Veho Go -liikkuvuuspalvelut. www.veho.fi