6 elokuu 2018

San Diegon Vistan yhdistetyn koulupiirin bussit siirtyvät käyttämään Neste MY uusiutuvaa dieseliä

Neste Oyj Lehdistötiedote, 6.8.2018 klo 13.00

Kalifornian San Diegon piirikunnassa sijaitseva Vistan yhdistetty julkinen koulupiiri (Vista Unified School District, VUSD) on siirtynyt käyttämään Neste MY uusiutuvaa dieseliä™ 53 koulubussissaan.

VUSD on San Diegon piirikunnan neljänneksi suurin koulupiiri, joka koostuu 32 koulusta esikouluista aina aikuiskoulutukseen asti. Siihen kuuluu yli 23 000 ala- ja yläkoululaista sekä 2 000 aikuisopiskelijaa.

VUSD:n kuljetuspäällikön Bill Weisbergin mukaan Neste MY uusiutuva diesel tarjoaa monenlaisia hyötyjä. "Kun mietimme opiskelijoidemme terveyttä ja turvallisuutta, paikallista ilmanlaatua sekä sitä, että ennalta ehkäisevän kunnossapidon kustannukset pienenevät, tämä oli ratkaisu, josta hyötyvät kaikki", toteaa Weisberg.

Weisbergin mukaan Neste MY uusiutuvan dieselin puhdas palaminen vähentää kaluston huoltokustannuksia merkittävästi. "Odotan näkeväni polttoaine- ja dieselhiukkassuodattimissa vähemmän jäämiä. Kun käytetään tavallista dieseliä, suodattimia täytyy tarkkailla jatkuvasti. Nyt säästämme mekaanikkojemme aikaa ja pidämme bussit liikenteessä", hän sanoo.

Neste MY uusiutuva diesel on vähähiilinen polttoaine, joka tuotetaan 100-prosenttisesti uusiutuvista ja kestävistä raaka-aineista, pääasiassa jätteistä ja tähteistä. Tämä ensiluokkainen diesel vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia, minkä lisäksi se voi vähentää hiilimonoksidipäästöjä 24 prosenttia ja pienhiukkaspäästöjäkin 33 prosenttia samalla, kun se parantaa kaluston suorituskykyä. Biodieselistä poiketen Neste MY uusiutuva diesel on täysin perinteisen dieselin korvaava polttoaine. Sitä ei tarvitse sekoittaa muihin polttoaineisiin, ja se sopii sellaisenaan kaikkiin dieselmoottoreihin.

Biodieselissä on aromaattisia yhdisteitä ja epäpuhtauksia, jotka voivat pilata öljyn tai tukkia polttoainesuuttimet ja hiukkassuodattimet. Uusiutuvassa dieselissä ei ole juurikaan epäpuhtauksia ja se palaa paljon puhtaammin. Tämä voi parantaa pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmien toimintaa, kun nokea muodostuu vähemmän. Se voi myös vähentää hiukkassuodattimien puhdistamisen tarvetta ja parantaa polttoainejärjestelmän osien toimintaa, kun karstoittuminen pienenee epäpuhtauksien puuttumisen myötä kriittisissä polttoainesuuttimen osissa.

"Olemme erittäin iloisia Vistan yhdistetyn koulupiirin päätöksestä siirtyä käyttämään Neste MY uusiutuvaa dieseliä sekä tyytyväisiä jo nyt saavutettuihin hyviin tuloksiin", sanoo Neste US Inc:n myyntijohtaja Jeremy Baines. "Kouluikäiset lapset ovat erityisen alttiita haitallisten päästöjen vaikutuksille, joten on upeaa, että pystymme vaikuttamaan suoraan kokonaisen
koulupiirin ilmanlaatuun."

Neste Oyj

Kaisa Lipponen
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Markkinointipäällikkö Helen Deian, Neste US, Inc., puh. + 1 713 407 4400, helen.deian(@)neste.com

Neste lyhyesti
Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2017 Nesteen liikevaihto oli 13,2 miljardia euroa. Vuonna 2018 sijoituimme toiseksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com

Liitetiedostot:
Photo: VUSDBus(172.15 KB)