23 Toukokuu 2018

San Leandron kaupunki Kaliforniassa siirtyy käyttämään ajoneuvoissaan Neste MY uusiutuvaa dieseliä

Neste Oyj lehdistötiedote 23.5.2018 klo 9.00 (EET)

Kalifornian Alamedan piirikunnassa sijaitseva San Leandron kaupunki on siirtynyt käyttämään kaikissa ajoneuvoissaan perinteisen öljypohjaisen dieselin sijasta Neste MY uusiutuva diesel™ -polttoainetta.

Neste MY uusiutuva diesel on vähähiilinen polttoaine, joka valmistetaan sataprosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista. Vastuullisesti tuotettu huippulaatuinen Neste MY uusiutuva diesel vähentää kasvihuonekaasuja jopa 90 prosenttia, mahdollistaa lähipäästöjen pienentämisen sekä parantaa kaluston suorituskykyä. Biodieselistä poiketen se on drop-in-polttoaine, joka sopii sellaisenaan kaikkiin dieselmoottoreihin.

”Tämä oli helppo muutos, jonka pystyimme tekemään itse”, sanoo San Leandron kaupungin julkisten töiden johtaja Debbie Pollart. ”Kaupungin on oltava edelläkävijä, jotta asukkaat ja yritykset saadaan ymmärtämään, että kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen koskee kaikkia.”

San Leandron kaupungilla on noin 160 erilaista ajoneuvoa henkilöautoista raskaisiin työkoneisiin.  

Kaupunki päätti uusiutuvaan dieseliin siirtymisestä osana kaupungin ilmastoon liittyvää toimintasuunnitelmaa. Sen tavoitteena on vähentää vuoteen 2020 mennessä kasvihuonekaasupäästöjä 25 prosenttia alle vuoden 2005 tason.

”Olemme hyvin innoissamme siitä, että San Leandro voidaan lisätä niiden edistyksellisten Kalifornian kaupunkien luetteloon, jotka ovat siirtyneet käyttämään Neste MY uusiutuvaa dieseliä”, kertoo Nesteen Pohjois-Amerikan myyntijohtaja Jeremy Baines. ”Olen vakuuttunut siitä, että siirtyminen Neste MY uusiutuvaan dieseliin on hyvä päätös ajoneuvokaluston suorituskyvyn kannalta. Lisäksi se auttaa San Leandron kaupunkia pääsemään tavoitteisiinsa kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisessä.”

Kalifornian San Joséssa sijaitseva Western States Oil jakelee yksinoikeudella Neste MY uusiutuvaa dieseliä San Leandron kaupungille.

Neste Oyj

Kaisa Lipponen
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Helen Deian, Marketing Manager, Neste US, Inc., puh. +1 713 407 4400, helen.deian(@)neste.com

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2017 Nesteen liikevaihto oli 13,2 miljardia euroa. Vuonna 2018 sijoituimme toiseksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com