5 Huhtikuu 2023

Muutos Nesteen johtoryhmässä

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Sijoittajat

Neste Oyj, Pörssitiedote, 5.4.2023 klo 17.15

Thorsten Lange, joka on toiminut Renewable Aviation -liiketoimintayksikön johtajana tammikuusta 2020 saakka jättää tehtävänsä Nesteen johtoryhmässä ja yhtiön palveluksessa. Hänen seuraajansa hakuprosessi on aloitettu. Sami Jauhiainen, Vice President, Renewable Aviation, APAC, aloittaa tästä päivästä lukien Renewable Aviation -liiketoimintayksikön johdossa väliaikaisesti. Hän ei tule Nesteen johtoryhmän jäseneksi, mutta raportoi suoraan toimitusjohtaja Matti Lehmukselle.

“Haluan kiittää Thorstenia menestyksekkäästä Renewable Aviation -liiketoiminnan kasvattamisesta viime vuosina, ja toivotan hänelle kaikkea hyvää tulevaisuudessa”, sanoo toimitusjohtaja Matti Lehmus. 

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Nesteen mediapalvelu, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2022 Nesteen liikevaihto oli 25,7 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi