29 Huhtikuu 2024

Sisäpiiritieto: Nesteen toimitusjohtaja Matti Lehmus jättää tehtävänsä

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Sijoittajat, Ihmiset

Neste Oyj, Pörssitiedote, Sisäpiiritieto, 29.4.2024 klo 21.00

Neste Oyj:n hallitus ja toimitusjohtaja Matti Lehmus ovat yhteisesti sopineet, että Matti Lehmus jättää tehtävänsä toimitusjohtajana. Lehmus on toiminut tehtävässä toukokuusta 2022 lähtien. Hallitun tehtävän siirron varmistamiseksi Lehmus jatkaa toimitusjohtajana kunnes hänen seuraajansa aloittaa.

Hallitus on käynnistänyt uuden toimitusjohtajan hakuprosessin.

Neste Oyj
Hallitus

Lisätietoja: Matti Kähkönen, Nesteen hallituksen puheenjohtaja, yhteydenotot Nesteen mediapalvelun kautta puh. +358 800 94025 / media@neste.com (arkisin klo 8.30–16.00).

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Yhtiö jalostaa jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi.

Maailman johtavana uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottajana sekä polymeerien ja kemikaalien valmistukseen tarkoitettujen uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineisiin perustuvien syöttöaineratkaisujen edelläkävijänä, Neste auttaa asiakkaitaan vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. 

Yhtiön tavoitteena on tehdä Porvoon öljynjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä.  Neste on sitoutunut saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä ja aikoo vähentää myymiensä tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Neste on myös asettanut korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjulle. Yhtiö on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2023 Nesteen liikevaihto oli 22,9 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi