25 Tammikuu 2022

Liebherr laajentaa Neste MY Uusiutuvan Dieselin käyttöä

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 25.1.2022 klo 14

Liebherr laajentaa Neste MY Uusiutuva Diesel™ -tuotteen käyttöä tammikuusta 2022 lähtien Kirchdorfin tehtaalleen, jossa yhtiö kehittää ja valmistaa vuosittain noin 2500 konetta, kuten hydraulisia kaivinkoneita, materiaalinkäsittelykoneita ja nivelkuorma-autoja. Nesteen valmistamaa uusiutuvaa dieseliä käytetään ensitäytössä, testeissä sekä kaikessa tehtaan liikenteessä.

Liebherrin Ehingenin tehtaalla liikuteltavat ja tela-alustaiset ​nosturit ovat jo käyttäneet yksinomaan Neste MY Uusiutuvaa Dieseliä syyskuusta 2021 lähtien. Liebherr on maailman johtava liikuteltavien nosturien valmistaja.

Liebherr on viime kuukausina valmistellut uusiutuvan dieselin käyttöönottoa koko liikuteltavien ja tela-alustaisten nosturien valikoimassaan. Tätä varten moottorivalmistajat tarkastivat, sertifioivat ja hyväksyivät uusiutuvan dieselin käytön dieselmoottoreissa. Myös asiakkaat ja yhtiön oma testausosasto ovat tehneet laajoja testejä uusiutuvaa dieseliä käyttäville nostureille. Hyväksyntää varten vaaditut testit suoritettiin Neste MY Uusiutuvalla Dieselillä.

”Pystymme säästämään 2,5 miljoonaa litraa fossiilista dieseliä vuodessa, kun siirrymme käyttämään Neste MY Uusiutuvaa Dieseliä. Tämä tuo noin 6 500 tonnin vuosittaisen vähennyksen CO2-päästöihin”, kertoo Liebherr-Werk Ehingen GmbH:n tuotantojohtaja Ulrich Heusel.

Neste MY Uusiutuva Diesel on vastuullisempi vaihtoehto fossiiliselle dieselille. Siirtymällä uusiutuvaan dieseliin nykyiset dieselillä toimivat koneet kaikkialla maailmassa voivat alkaa vähentää kasvihuonekaasupäästöjä välittömästi. Käyttämällä Neste MY Uusiutuvaa Dieseliä ensitankkaukseen ja hyväksymällä sen käytön kaikissa koneissaan, myös vanhemmissa koneissa, Liebherr tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden vähentää toimintojen päästöjä.

”Olemme erittäin ylpeitä yhteistyöstä Liebherrin kanssa. Liebherrin hyväksyntä Neste MY Uusiutuvan Dieselin käytölle myös vanhemmissa koneissa mahdollistaa rakennusteollisuudelle ilmastopäästöjen merkittävän vähentämisen helposti ja hetkessä”, sanoo Carl Nyberg, Nesteen Renewable Road Transportation -liiketoimintayksikön johtaja. ”Olemme sitoutuneet tukemaan asiakkaitamme vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuodessa vuoteen 2030 mennessä”, Carl Nyberg jatkaa.

Siirtymällä Neste MY Uusiutuvaan Dieseliin voidaan vähentää kasvihuonekaasupäästöjä merkittävästi

Neste MY Uusiutuva Diesel valmistetaan sataprosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista. Sen käytöllä voidaan vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 %*, kun polttoaineen elinkaaren aikaisia päästöjä verrataan fossiilisen dieselin päästöihin. Uusiutuva diesel on ns. drop-in-polttoaine: se on täysin yhteensopiva kaikkien dieselmoottoreiden kanssa eikä sen käyttö edellytä muutoksia ajoneuvoihin tai polttoaineen olemassa oleviin jakeluinfrastruktuureihin. 

Uusiutuvan dieselin ja muiden uusiutuvien tuotteiden saatavuus paranee

Neste on maailman johtava uusiutuvan dieselin tuottaja. Nesteen Rotterdamin ja Singaporen jalostamot ovat maailman suurimpia ja uudenaikaisimpia uusiutuvan dieselin ja muiden uusiutuvien tuotteiden jalostamoja. Nesteen uusiutuvan dieselin ja muiden uusiutuvien tuotteiden vuotuinen tuotantokapasiteetti on tällä hetkellä 3,2 miljoonaa tonnia, ja vuoden 2023 ensimmäisen vuosineljänneksen loppuun mennessä se nousee 4,5 miljoonaan tonniin.

*) Elinkaaren aikaisten päästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmät ovat EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin II (2018/2001/EU) mukaisia. 

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun puh. +358 50 458 5076 / media@neste.com (arkisin klo 8.30–16.00).

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan dieselin ja vastuullisen lentopolttoaineen tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Olemme teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana ja olemme sitoutuneet hiilineutraaliin tuotantoon vuoteen 2035 mennessä. Aiomme myös prosessoida uusiutuvia ja kierrätysraaka-aineita kuten jätemuoveja öljynjalostuksen raaka-aineina. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2020 Nesteen liikevaihto oli 11,8 miljardia euroa, ja 94 % yrityksen vertailukelpoisesta liikevoitosta tuli uusiutuvista tuotteista. Lue lisää: neste.fi

Liebherr in brief

The Liebherr Group is a family-run technology company with a highly diversified product portfolio. The company is one of the largest construction equipment manufacturers in the world. It also provides high-quality and user-oriented products and services in a wide range of other areas. The Liebherr Group includes over 140 companies across all continents. In 2020, it employed around 48,000 staff and achieved combined revenues of over 10.3 billion euros. Liebherr was founded in Kirchdorf an der Iller in Southern Germany in 1949. Since then, the employees have been pursuing the goal of achieving continuous technological innovation, and bringing industry-leading solutions to its customers. Read more: www.liebherr.com

Liitetiedostot: