9 Marraskuu 2022

Neste tuo asemilleen sähköautojen latauspalvelun täydentämään Nesteen ratkaisuja liikenteen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 9.11.2022 klo 9

Neste tuo asemilleen uuden julkisen kevyiden ja keskiraskaiden sähköisten ajoneuvojen suurteholatauspalvelun. Neste MY Uusiutuva Lataus™ täydentää Nesteen Suomessa tarjoamien ratkaisujen valikoimaa, jolla tuetaan siirtymää vähäpäästöisempään liikenteeseen.  

Uuden yritys- ja kuluttaja-asiakkaiden tarpeeseen vastaavan sähköautojen suurteholatauspalvelun ensimmäiset latauspisteet avataan vuoden vaihteessa Neste Hankasalmi Jari-Pekka -liikenneasemalla sekä Neste Oulunbaari Maikkulan liikenneasemalla. Nesteen tavoitteena on avata eri puolilla Suomessa sijaitsevien Neste-asemien yhteyteen kymmeniä uusia suurteholatausasemia vuoden 2024 loppuun mennessä. Neste on saanut julkisen sähkölatausverkostonsa rakentamiseen EU:lta kolmen miljoonan euron tuen osana EU:n Verkkojen Eurooppa -ohjelman (CEF, Connecting Europe Facility) myöntämää vaihtoehtoisten polttoaineiden infrastruktuuria tukevien liikennehankkeiden rahoitusta.

“Neste on ollut liikenteen päästöjen vähentämisessä eturintamassa Neste MY Uusiutuva Diesel -polttoaineellaan. Kartoitamme jatkuvasti uusia mahdollisuuksia, joilla tuemme asiakkaitamme kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisessä. Sähkölatauspalvelu on luonteva jatkumo tuote- ja palvelukehityksellemme, jonka avulla tarjoamme asiakkaillemme monipuolisia ratkaisuja liikenteen päästöjen pienentämiseksi Suomessa”, kertoo Nesteen Suomen asemaverkoston myynnistä vastaava johtaja Katri Taskinen.

Neste lanseerasi logistiikka-alan yrityksille ja näiden alihankkijoille tarkoitetun Neste Lataus -palvelun ja siihen liittyvät älykkäät latausratkaisut Suomessa helmikuussa 2022. Toukokuussa Nesteen Porvoon jalostamon ja Espoossa sijaitsevan pääkonttorin toimipisteessä otettiin käyttöön ensimmäiset työpaikoille tarkoitetut sähkölatausratkaisut. Uudet Neste MY Uusiutuva Lataus -pisteet vastaavat asiakkaiden toiveisiin ja sopivat osaksi Neste-asemaverkostoa, jossa kaikki ostettava sähkö tulee 100 % uusiutuvista energialähteistä. 

“Uudet Neste MY Uusiutuva Lataus -pisteet tekevät sähköautoilijoiden matkanteosta entistä sujuvampaa sijaintinsa, sujuvan korttimaksamisen ja tarjolla olevan latauskapasiteetin osalta. Käytämme suurteholatauspisteissämme alan viimeisintä teknologiaa, josta on sähköautoilijoille hyötyä etenkin ruuhka-aikoina ja lomasesonkeina. Sähköautojen määrän kasvaessa on tärkeää, että tehokkaita latauspisteitä on riittävästi ja että sähkönlatauksen kokonaiskapasiteetti asemilla palvelee kerralla useampaa autoilijaa”, Taskinen toteaa.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapuhelimeen puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin klo 8.30-16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2021 Nesteen liikevaihto oli 15,1 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi 

Euroopan unionin osarahoittama. Ilmaistut näkemykset ja mielipiteet ovat kuitenkin tekijöiden omia eivätkä ne välttämättä vastaa Euroopan unionin tai Euroopan ilmasto-, infrastruktuuri- ja ympäristöasioiden toimeenpanoviraston näkemyksiä. Euroopan unioni tai Euroopan ilmasto-, infrastruktuuri- ja ympäristöasioiden toimeenpanovirasto ei ole vastuussa niistä.