19 Huhtikuu 2024

Nesteen uusiutuvilla tuotteilla Nelonen Media Liven kesäfestivaalien polttoaineiden käytöstä syntyvät päästöt vähenivät merkittävästi – yhteistyö jatkuu

Neste Oyj, Uutinen, 19.4.2024 

Kuva: Nelonen Media Live, Julius Konttinen

Neste ja Suomen suurin festivaalijärjestäjä, Sanoma-konserniin kuuluva Nelonen Media Live (NML), aloittivat yhteistyön vuonna 2023, kun NML otti Suomessa järjestetyillä 13 kesäfestivaalillaan käyttöön Neste MY Uusiutuva Polttoöljy™- ja Neste MY Uusiutuva Diesel™ -tuotteet. Yhteistyön myötä Nelonen Media Live vähensi kesäfestivaalien polttoainekäytöstä syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä yhteensä 70 tonnia CO2e, mikä vastaa noin 130 rekkakuljetusta Helsingistä Ouluun.  

“Siirtyminen uusiutuviin polttoaineisiin on osa kattavaa vastuullisuustyötämme. Kesän 2023 festivaaleilla saavutettu vähennys polttoaineiden käyttömme päästöissä on hieno alku. Haluamme olla alamme tiennäyttäjä ja tavoitteenamme on minimoida tapahtumien ympäristöjalanjälkemme, jossa otamme huomioon asiakkaat, henkilöstön, artistit ja sidosryhmät”, sanoo Nelonen Media Liven vastuullisuusohjelman vetäjä, Head of Production Anniina Havukainen. 

Nelonen Media Live tuottaa ja järjestää ympäri Suomen vuosittain yhteensä yli 20 festivaalia, konserttia ja risteilyä, joista tunnetuimpia ovat muun muassa Tammerfest, Suomipop Festivaalit ja myös kansainvälisten festarikävijöiden tuntema Rockfest. Nesteen uusiutuvat polttoaineet ovat lunastaneet paikkansa NML:n vastuullisempien tapahtumien tuotannossa. Tulevana kesänä myös festivaalien henkilöstön sähköajoneuvot ladataan mahdollisuuksien mukaan Nesteen laajentuvassa Neste MY Uusiutuva Lataus™ -verkostossa.

“Neste MY Uusiutuva Polttoöljy- ja Neste MY Uusiutuva Diesel -tuotteiden käytöllä yritys voi vähentää kalustonsa kasvihuonekaasupäästöjä keskimäärin 90 %* polttoaineen koko elinkaaren aikana fossiiliseen polttoaineeseen verrattuna. Valmiilla ratkaisuillamme tuomme lisäarvoa kumppaneillemme, joilla on kunnianhimoiset päästövähennystavoitteet. Olen  tyytyväinen, että yhteistyömme myös Nelonen Media Liven kanssa jatkuu tulevana kesänä ja Nesteen uusiutuvat tuotteet ja sähköautojen latauspalvelu ovat voimanlähteinä kesäfestareiden dieselgeneraattoreissa sekä henkilöstön vuokra-ajoneuvoissa”, sanoo Nesteen Suomen yritysasiakasmyynnistä vastaava johtaja Joni Pihlström.

*) Elinkaaren aikaisten päästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmät ovat EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin II (2018/2001/EU) mukaisia.

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Yhtiö jalostaa jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi.

Maailman johtavana uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottajana sekä polymeerien ja kemikaalien valmistukseen tarkoitettujen uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineisiin perustuvien syöttöaineratkaisujen edelläkävijänä, Neste auttaa asiakkaitaan vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. 

Yhtiön tavoitteena on tehdä Porvoon öljynjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Neste on sitoutunut saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä ja aikoo vähentää myymiensä tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Neste on myös asettanut korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjulle. Yhtiö on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2023 Nesteen liikevaihto oli 22,9 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi 

Nelonen Media Live lyhyesti

Nelonen Media Live on yksi Suomen suurimmista festivaali- ja tapahtumajärjestäjistä.Tuotamme vuosittain yhteensä yli 20 festivaalia, konserttia ja risteilyä ympäri Suomen. Nelonen Media Liven tuottamia festivaaleja ovat mm. Rockfest, Himos Juhannus, Iskelmä Festivaalit Himoksella ja Porissa, Suomipop Festivaalit Jyväskylässä ja Oulussa sekä Kuopiorock -festivaali. Nelonen Media Live on osa Sanoma-konsernia.