6 Helmikuu 2024

Neste edelläkävijöiden joukossa CDP:n Climate Change- ja Forests-arvioinneissa

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 6.2.2024 klo 11

Neste on saavuttanut Leadership-luokan ja “A−”-luokituksen ilmastotoiminnastaan CDP:ltä, globaalilta voittoa tavoittelemattomalta järjestöltä, joka arvioi vuosittain yrityksiä heidän ympäristöasioidensa läpinäkyvyydestä sekä suoriutumisestaan ilmastonmuutokseen, metsäkatoon ja vesiturvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Neste on ollut mukana Leadership-tasolla (arvosanoilla A tai A−) ilmastonmuutosarvioinnissa kahdeksan peräkkäistä kertaa.

Neste sai myös hyvät tulokset CDP:n metsä- ja vesiarvioinneissa. Forests-luokassa Neste sai “A−”-luokituksen palmuöljyssä ja “A−”-luokituksen karjatuotteissa. Water Security -luokassa Nesteen luokitus on B. Tämän vuoden tulokset pohjautuvat Nesteen vastuullisuussuoritukseen vuonna 2022.  

“Olemme hyvin tyytyväisiä CDP:n arvioinnin tuloksiin. Meillä Nesteellä on kunnianhimoiset tavoitteet sekä ilmaston että biodiversiteetin osalta ja työskentelemme pitkäjänteisesti niiden saavuttamiseksi. Maailman vastuullisimpien yritysten joukkoon nimeäminen kannustaa meitä jatkaamaan työtämme tarjota vastuullisempia ratkaisuja asiakkaillemme”, sanoo Carl Nyberg, Nesteen Renewables Supply Chain and Sustainability -alueen johtaja.

Neste on raportoinut ilmastonmuutoksen ehkäisemiseen tähtäävistä toimistaan 17 vuoden ajan CDP:ssä, joka keskittyy arvioimaan yritysten tekemiä toimenpiteitä ilmastoriskien torjumiseksi sekä sitä, miten yritykset hyödyntävät vähäpäästöisten tuotteiden ja palveluiden tarjoamia liiketoimintamahdollisuuksia. Nesteen tavoitteena on johtaa muutosta kohti hiilineutraalia arvoketjua vuoteen 2040 mennessä kunnianhimoisilla ilmastositoumuksillaan.

CDP:n Forests-arvioinnissa analysoidaan yritysten kykyä hallita ja mitata metsiin liittyviä riskejä ja mahdollisuuksia. Lisäksi arvioidaan yritysten avoimuutta ja niiden sitoutumista metsien ja ekosysteemien palauttamiseksi aktiivisesti ennalleen. Neste julkaisee metsäjalanjälkensä osana CDP:n ohjelmaa. Water Security -arvioinnissa mitataan yritysten vesivarojen hallinnan lisäksi myös, miten ne reagoivat strategisesti veteen liittyviin riskeihin. Neste käyttää vettä tehokkaasti, seuraa sen käyttöä jatkuvasti ja pyrkii minimoimaan sitä aina, kun se on mahdollista.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintä- ja brändijohtaja (vt.)

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Yhtiö jalostaa jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi.

Maailman johtavana uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottajana sekä polymeerien ja kemikaalien valmistukseen tarkoitettujen uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineisiin perustuvien syöttöaineratkaisujen edelläkävijänä, Neste auttaa asiakkaitaan vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. 

Yhtiön tavoitteena on tehdä Porvoon öljynjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Neste on sitoutunut saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä ja aikoo vähentää myymiensä tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Neste on myös asettanut korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjulle. Yhtiö on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2022 Nesteen liikevaihto oli 25,7 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi