16 Maaliskuu 2021

Neste julkaisee vihreän rahoituksen viitekehyksen

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Vastuullisuus

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 16.3.2021, klo 9.30

Neste on perustanut vihreän rahoituksen viitekehyksen (Green Finance Framework) integroidakseen vastuullisuustavoitteensa rahoitukseensa entistä vahvemmin.

Vihreän rahoituksen viitekehys on suunniteltu tukemaan viitekehyksen mukaisten kestävän kehityksen hankkeiden tai projektien rahoittamista tai jälleenrahoittamista. Viitekehyksen mukaiset hankkeet ja projektit sisältävät investointeja uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujemme kehittämiseen, käyttöön, ylläpitoon ja laajentamiseen ilmastonmuutoksen torjumiseksi maailmanlaajuisesti kasvihuonekaasupäästöjä vähentämällä. Ympäristötavoitteet, joihin viitekehyksen mukaisten lainojen varat kohdennetaan, liittyvät hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen laajentamalla ja kehittämällä Nesteen tuotantokapasiteettia uusiutuvissa tuotteissa. Ne tarjoavat vastuullisen ja suoran drop-in-ratkaisun fossiilisille polttoaineille ja tuotteille.

“Olemme tehneet kaksi ilmastositoumusta. Tavoitteenamme on vähentää asiakkaiden kasvihuonekaasupäästöjä uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujemme avulla vähintään 20 miljoonalla CO2-ekvivalenttitonnilla vuodessa vuoteen 2030 mennessä. Tämän lisäksi tavoitteenamme on tehdä tuotannostamme hiilineutraalia (scope 1 ja 2) vuoteen 2035 mennessä. Uuden vihreän rahoituksen viitekehyksemme lisäksi yksi esimerkki sitoutumisestamme näihin tavoitteisiin on joulukuussa 2019 allekirjoitettu 1,2 miljardin euron monivaluuttainen luottolimiittisopimus, jossa marginaalia tarkistetaan sen perusteella, miten Neste edistyy kasvihuonekaasupäästöjen vähenemätavoitteessaan”, sanoo  Mika Rydman, Nesteen Vice President and Group Treasurer. 

Neste on jo yli kymmenen vuoden ajan kasvattanut tasaisesti uusiutuvien tuotteidensa kokonaisvolyymiä. Nykyisin yhtiön vuotuinen uusiutuvien tuotteiden tuotantokapasiteetti on 3,2 miljoonaa tonnia, ja niitä valmistetaan Nesteen Singaporen, Rotterdamin ja Porvoon jalostamoilla. Turvatakseen kasvun myös tulevaisuudessa Neste laajentaa globaalia uusiutuvien tuotteiden tuotantoa ja raaka-aineiden hankinnan verkostoaan. Singaporen laajennuksen myötä Neste kasvattaa globaalin uusiutuvien tuotteidensa vuotuisen tuotantokapasiteetin 4,5 miljoonaan tonniin vuonna 2023.

Nordea toimi neuvonantajana vihreän rahoituksen viitekehyksen laatimisessa. Vihreän rahoituksen arviointiin erikoistunut palveluntarjoaja CICERO Shades of Green on antanut viitekehykselle riippumattoman arvion.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: 

Vihreän rahoituksen viitekehys, the Second Opinion ja vihreän rahoituksen Q&A sekä riippumattoman arvioijan tarkastus valmistuttuaan löytyvät osoitteesta: https://www.neste.fi/konserni/sijoittajat/lainat/green-finance

Mika Rydman, Vice President and Group Treasurer, Neste. Yhteydenotot Nesteen mediapuhelimeen, puh. 050 458 5076 / media@neste.com (arkisin klo 8.30–16.00 EET).

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen vastaiseen kamppailuun ja kiertotalouden vauhdittamiseen. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan dieselin ja vastuullisen lentopolttoaineen tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Olemme teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana ja olemme sitoutuneet hiilineutraaliin tuotantoon vuoteen 2035 mennessä. Aiomme myös prosessoida uusiutuvia ja kierrätysraaka-aineita kuten jätemuoveja öljynjalostuksen raaka-aineina. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2020 Nesteen liikevaihto oli 11,8 miljardia euroa, ja 94% yrityksen vertailukelpoisesta liikevoitosta tuli uusiutuvista tuotteista. Lue lisää: neste.fi