18 Tammikuu 2023

Neste maailman sadan vastuullisimman yrityksen joukossa 17. kertaa peräkkäin

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 18.1.2023 klo 9

Neste on mukana Corporate Knightsin maailman vastuullisimpien yritysten 2023 Global 100 -indeksissä jo 17. kertaa peräkkäin. Corporate Knights analysoi 6 720 yritystä suhteessa verrokkiryrityksiin toimialalla maailmanlaajuisesti, ja Neste oli yksi sadan parhaan joukkoon yltäneistä yrityksistä. Neste sijoittui indeksissä 29. sijalle ja toimialansa ensimmäiseksi.

Mikään muu energiayhtiö ei ole päässyt indeksiin yhtä monta kertaa peräkkäin. Neste arvioitiin parhaaksi yritykseksi energiasektorilla, johon arvioinnissa kuului 413 yritystä.

”On kunnia olla mukana monien muiden indeksin vastuullisuuden edelläkävijöiden joukossa. Olemme kehittäneet toimintaamme merkittävästi viime vuosina pitkän aikavälin vastuullisuustavoitteidemme mukaisesti, ja työ jatkuu edelleen. Iso kiitos kuuluu Nesteen tiimille ja kumppaneillemme vuoden 2022 saavutuksistamme,” sanoo Minna Aila, Nesteen vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja.

Neste on sitoutunut vähentämään asiakkaidensa kasvihuonekaasupäästöjä vuosittain vähintään 20 miljoonalla CO2e-tonnilla vuoteen 2030 mennessä ja saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä. Neste käynnisti vuonna 2022 strategisen selvityksen Porvoon jalostamon siirtymästä maailmanlaajuisesti johtavaksi uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen tuotantopaikaksi sekä raakaöljyn jalostamisesta muihin raaka-aineisiin 2030-luvun puolivälissä.

Global 100 -indeksi on vuosittainen yritysten vastuullisuutta mittaava luokitus, jonka laatii riippumaton konsulttiyritys Corporate Knights. Luokitus perustuu 25 vastuullisuusmittarin arviointiin. Nämä liittyvät esimerkiksi ympäristötehokkuuteen, puhtaisiin investointeihin ja puhtaaseen liikevaihtoon, resurssienhallintaan, henkilöstöjohtamiseen, talousjohtamiseen sekä toimittajien vastuullisuuteen.

Corporate Knights on luokitellut puhtaan liikevaihdon ja puhtaat investoinnit vuodesta 2022 alkaen oman taksonomiansa mukaisesti. Uusi menetelmä painottaa yhtä paljon puhtaan liikevaihdon ja puhtaiden investointien absoluuttista osuutta ja suoritusta suhteessa verrokkiryrityksiin. Aiemmin pisteet perustuivat yritysten suoritukseen suhteessa verrokkiyrityksiin.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2021 Nesteen liikevaihto oli 15,1 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi