11 Huhtikuu 2022

Neste nousi toiselle sijalle Suomen arvokkaimpien brändien listalla

Neste Oyj, Uutinen, 11.4.2022

Neste on sijoittunut toiseksi maailman johtavan brändiarviointi- ja konsulttiyritys Brand Financen listalla Suomen arvokkaimmista brändeistä. Brand Finance Finland 25 2022 -listauksen mukaan Nesteen brändin arvo on kasvanut 20 % 2,2 miljardiin euroon vuosien 2021 ja 2022 välillä. Neste nousi brändiarvon kasvun johdosta kolmannelta sijalta toiselle sijalle vuonna 2022 Brand Financen vuosittaisessa suomalaisbrändien arvioinnissa. 

Tämän vuoden sijoitus on Nesteen historian paras Brand Finance -listauksessa, joka arvioi 25 suomalaisbrändin arvoa. Brand Finance on arvioinut Nesteen brändin arvon kehitystä viisi kertaa vuosien 2018 ja 2022 välillä. 

Brand Finance arvioi vuosittain 5 000 maailman suurinta brändiä. Suomalaiset brändit arvioitiin Brand Finance Finland 25 2022 -raportissa Royalty Relief -metodologialla, joka huomioi sekä brändiin että yhtiön taloudellisiin tunnuslukuihin liittyviä tekijöitä.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2021 Nesteen liikevaihto oli 15,1 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi