17 Tammikuu 2024

Neste yksi maailman sadasta vastuullisimmasta yrityksestä

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 17.1.2024 klo 9

Neste on mukana Corporate Knightsin vuoden 2024 vastuullisimpien yritysten Global 100 -indeksissä 18. peräkkäistä kertaa.

Corporate Knights analysoi maailmanlaajuisesti yli 6 700 yritystä suhteessa verrokkiyrityksiin toimialalla painottaen yrityksen keskeisimpien tuotteiden ja palveluiden vaikutusta. Kaikkien listalle päässeiden yrityksen joukosta Neste sijoittui indeksissä sijalle 19. Neste arvioitiin Energia-sektorissa, jossa se sijoittui ensimmäiseksi.

“On suuri kunnia tulla tunnustetuksi yhdeksi maailman vastuullisimmista yrityksistä kaikkien muiden indeksissä olevien vastuullisuusjohtajien joukossa. Olen ylpeä siitä, miten olemme sisällyttäneet vastuullisuuden osaksi liiketoimintaamme ja edistäneet systemaattisesti  pitkäaikaisten vastuullisuustavoitteidemme toteutumista. Kunnia tästä tunnustuksesta kuuluu koko Nesteen globaalille tiimille ja yhteistyökumppaneillemme. Vuonna 2024 jatkamme kokonaisvaltaista vastuullisuustyötämme kunnianhimoisesti ja sitoutuneesti”, sanoo Carl Nyberg, Nesteen Renewables Supply Chain and Sustainability -alueen johtaja.  

Maailman johtavana uusiutuvan lentopolttoaineen, dieselin ja polymeeri- ja kemianteollisuuden raaka-aineiden tuottajana Nesteen liiketoiminta perustuu vastuullisuuteen, ja vastuullisuustyön standardit on asetettu korkealle. Neste tarjoaa sekä asiakkailleen että yhteistyökumppaneilleen vähäpäästöisiä ratkaisuja maailman mittavimpiin vastuullisuushaasteisiin. Neste auttaa uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuilla yhteiskuntia ja organisaatioita toimimaan kestävästi ja vähentämään riippuvuutta neitseellisistä fossiilisista raaka-aineista. Uusiutuvien tuotteiden tuotantokapasiteetin kasvattamisen lisäksi Neste teki vuonna 2023 päätöksen aloittaa Porvoon öljynjalostamon asteittaisen muuttamisen johtavaksi uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen jalostamoksi.

Global 100 -indeksi on vuosittainen yritysten vastuullisuutta mittaava luokitus, jonka laatii riippumaton konsulttiyritys Corporate Knights. Luokitus perustuu 25 vastuullisuusmittarin arviointiin. Nämä liittyvät mm. resurssienhallintaan, henkilöstö- ja talousjohtamiseen, puhtaisiin investointeihin ja puhtaaseen liikevaihtoon sekä toimittajien vastuullisuuteen. 

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintä- ja brändijohtaja (vt.)

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Yhtiö jalostaa jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi.

Maailman johtavana uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottajana sekä polymeerien ja kemikaalien valmistukseen tarkoitettujen uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineisiin perustuvien syöttöaineratkaisujen edelläkävijänä, Neste auttaa asiakkaitaan vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. 

Yhtiön tavoitteena on tehdä Porvoon öljynjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Neste on sitoutunut saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä ja aikoo vähentää myymiensä tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Neste on myös asettanut korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjulle. Yhtiö on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2022 Nesteen liikevaihto oli 25,7 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi

Liitetiedostot: