11 Huhtikuu 2023

Nesteen brändin arvo jatkaa nousuaan – Neste vahvistaa asemaansa Suomen toiseksi arvokkaimpana brändinä

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Vastuullisuus

Neste Oyj, Uutinen, 11.4.2023

Neste sijoittui toiseksi maailman johtavan brändiarviointi- ja konsulttiyritys Brand Financen listalla Suomen arvokkaimmista brändeistä jo toisena vuotena peräkkäin. 

Huhtikuun alussa julkaistun Brand Finance Finland 25 2023 -listauksen mukaan Nesteen brändin arvo kehittyi vahvasti myös vuonna 2023 ja kasvoi 27 % 2,8 miljardiin euroon. Neste on siis edelleen Suomen toiseksi arvokkain brändi. Nesteen brändin arvo on kasvanut peräti 93 % vuodesta 2020. 

Brand Finance on arvioinut Nesteen brändin arvon kehitystä kuusi kertaa vuosien 2018 ja 2023 välillä. Tämän vuoden raportti korostaa, että “Neste on selviytynyt hyvin geopoliittisesti ja maailmantaloudellisesti epävakaina aikoina. Yhtiö on toteuttanut määrätietoisesti uusiutuvien tuotteiden kasvustrategiaansa ja muutosmatkaansa investointien ja yritysostojen kautta.”

Brand Finance arvioi vuosittain 5 000 maailman suurinta brändiä. Suomalaiset brändit arvioitiin Brand Finance Finland 25 2023 -raportissa Royalty Relief -metodologialla, joka huomioi sekä brändiin että yhtiön taloudellisiin tunnuslukuihin liittyviä tekijöitä.

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2022 Nesteen liikevaihto oli 25,7 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi

Liitetiedostot: