Kumppanuudet
27.01.2020

DB Schenker: Kevennä logistiikan ympäristöjalanjälkeä

Suomen johtaviin kuljetus- ja logistiikkayrityksiin lukeutuva Schenker Oy on solminut Nesteen kanssa yhteistyösopimuksen Neste MY uusiutuva diesel™ -polttonesteen käytöstä DB Schenkerin kevyessä jakelukalustossa Helsingissä ja Turussa. Sataprosenttisesti uusiutuvista jätteistä ja tähteistä jalostettu Neste MY vähentää yrityksen kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia verrattuna perinteiseen fossiiliseen dieseliin.

"Globaali tavoitteemme on olla ympäristövastuun edelläkävijä kuljetus- ja logistiikka-alalla.”
Petteri Nurmi, Maakuljetuksista vastaava johtaja

DB Schenker asetti tavoitteeksi vähentää toimintansa hiilidioksidipäästöjä 20 % koko konsernin tasolla vuosina 2006–2020. Tavoite saavutettiin jo vuonna 2015. Tämän jälkeen DB Schenkerin päämääränä oli vähentää hiilidioksidipäästöjä 30 % vuoteen 2020 mennessä.

”Käytännössä vähennämme toiminnastamme aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä eri kuljetusmuodoissa ja muissa toiminnoissamme, ja näin autamme omia asiakkaitamme ja kuluttajia heidän ympäristövastuussaan. Esimerkiksi kiinteistöissä olemme alkaneet käyttää aurinkoenergiaa ja geoenergiaa, joten nyt on luontevaa ottaa uusiutuva energia käyttöön myös liikenteessä", Nurmi kertoo.

Välitön vaikutus yrityksen päästöihin

DB Schenkerin noin 20 paketti- ja kuorma-autoa pääkaupunkiseudulla ja kuudesta kahdeksaan DB Schenkerin kuljetuksia ajavaa ajoneuvoa Turussa tulee käyttämään Neste MY uusiutuvaa dieseliä. Näin DB Schenker kohentaa välittömästi Helsingin ja Turun paikallista ilmanlaatua.

Jakeluliikenteen lisäksi uusiutuva polttoaine otetaan käyttöön Vantaan ja Turun välillä aloittavassa HCT eli High Capacity Transport -ajoneuvoyhdistelmässä. 90-tonnisen HCT:n kuljetuskapasiteetti on 20 % tavanomaista 60-tonnista täysperävaunuyhdistelmää tehokkaampi, joten käyttämällä uusiutuvaa dieseliä yksittäisten lähetysten ympäristövaikutus on entistäkin suurempi.

“Olemme erittäin iloisia, että DB Schenker valitsi Neste MY uusiutuvan dieselin jakeluautojensa käyttöön heti sen tultua Suomen markkinoille. Yhtiö voi käyttää Neste MY uusiutuvaa dieseliä ilman mitään muutoksia kalustossa, sillä se on korkealaatuinen ja käy kaikkiin dieselmoottoreihin missä tahansa sekoitussuhteessa”, kommentoi Nesteen Öljyn vähittäismyynti -liiketoiminta-alueen johtaja Panu Kopra.