Kumppanuudet
18.10.2021

Ranskalaisten paistoöljystä uusiutuvaa dieseliä

680 000

kilometriä vuosittain Hesburgerin kuljetuksista

350 
henkilöautoa pois liikenteestä uusiutuvan dieselin käytöllä
 

Vain 6 % suomalaisista kokee ilmastoteot helppoina oman kodin ulkopuolella. 52 % kokee että ilmastoon liittyvät arjen teot ovat helpompia omaan kotiin ja asumiseen liittyvissä asioissa. Kodin ulkopuolella, esimerkiksi liikkuessa, matkustaessa tai ravintolassa syödessä, ilmastoteot koetaan huomattavasti vaikeampina.* Tarttuakseen tähän haasteeseen aloitimme Hesburgerin kanssa merkittävän kiertotalousyhteistyön.

 

Yli 300 ravintolan paistoöljystä kiertotalouskumppanuuteen

Jatkossa yli 300 Hesburger-ravintolasta Suomessa, Virossa ja Latviassa kerättävä käytetty paistoöljy kierrätetään uusiutuvaksi dieseliksi. Yhteistyön myötä Hesburger siirtyy käyttämään Neste MY Uusiutuva Diesel™ -polttoainetta valtaosassa kuljetuksiaan Suomessa ja vähentää elintarvikekuljetustensa kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 %* verrattuna fossiilisen dieselin käyttöön.  

 

“Suomen, Viron sekä Latvian ravintoloistamme kertyy vuositasolla jopa 420 tonnia käytettyä paistoöljyä, joka kerätään ja kuljetetaan mahdollisimman ilmastoystävällisesti. Neste valmistaa käytetystä paistoöljystä ja muista uusiutuvista jäte- ja tähderaaka-aineista uusiutuvaa dieseliä, jota käytetään myös Hesburger-rekoissa.

 

Öljyn kerääminen tehdään rekkojen paluukuorman mukana, joten se ei aiheuta lisää ajokilometrejä”  kertoo Hesburgerin viestintäpäällikkö Heini Santos. Konkreettisia tekoja sekä tiivistä yhteistyötä yritysten välillä tarvitaan ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Kiertotalousyhteistyö Hesburgerin kanssa on esimerkki siitä, mitä yhteistyöllä voidaan saada aikaan vastuullisuuden edistämiseksi. Nesteen ja Hesburgerin kumppanuus luo samalla myös arvoa Hesburgerissa asioiville kuluttajille, kun ravintolasta ostettujen ranskanperunoiden valmistuksessa käytetty paistoöljy hyödynnetään uudelleen uusiutuvan dieselin raaka-aineena kuljetusten päästöjen pienentämiseksi. 

Lue lisää Hesburgerin vastuullisuusteoista 

*) Elinkaaripäästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmä on EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin (2009/28/EY) mukainen. 

 

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko kiertotalousyhteistyöstä?

Tule kumppaniksimme! Autamme pienentämään hiilijalanjälkeäsi, raportoimaan vaikutuksista ja kertomaan siitä mitattavalla markkinointiviestinnällä.

Nopea keino pienentää merkittävästi liikenteen hiilijalanjälkeä on Neste MY Uusiutuva Diesel™.

Päästöraportoinnin avulla seuraat yrityksesi polttoaineen kulutusta sekä kuinka paljon vähennät kasvihuonekaasupäästöjä. 

Tutustu palveluun »