14 Joulukuu 2018

Neste avaa pilottiaseman Vantaalle ‒ ostokset hoituvat automaattikaupasta ja auton tankkaa robotti

Neste Oyj Lehdistötiedote 14.12.2018 klo 10

Neste tuo ensimmäisenä Suomessa automaattikaupan ja robottitankkauksen liikenneasemalle. Pilottiasemalla Vantaan Siltamäessä testataan täysin uudenlaista asiakaskokemusta. Se on yksi visio tulevaisuuden liikenneasemasta, jossa ostokset hoituvat automaateista ja auton tankkaa robotti.

“Me Nesteellä olemme uteliaita kehittämään tuotteitamme ja palveluitamme tulevaisuuden tarpeita silmällä pitäen. Siltamäen pilottiasemalla on kyse nimenomaan tästä: asiakaskokemuksen täydellisestä uudistamisesta ja asiakkaiden nopeasti muuttuvien tarpeiden ja odotusten tunnistamisesta”, Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen johtaja Panu Kopra kertoo.

“Uudet teknologiat ja digitalisaatio tuovat mahdollisuuksia palvella asiakkaitamme lukuisilla erilaisilla tavoilla. Teknologinen kehitys tulee ottamaan varmasti vielä suuria askeleita eteenpäin, mutta haluamme ehdottomasti kehittää tulevaisuuden palveluita jo nyt. Siltamäen pilottiasema on kansainvälisessäkin mittakaavassa edistyksellinen uusien palvelumuotojen keskittymä”, Kopra jatkaa.

Neste Easy Delin arkkitehtuuri ja valikoima tuovat valoa talven keskelle

Siltamäen Neste Express -asemalle avattava Neste Easy Deli -automaattikauppa tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden ostaa helposti mukaan otettavia Grab-and-Go-välipaloja, tuoreita elintarvikkeita sekä autoilun kannalta olennaisia tuotteita kuten lasinpesunestettä. Neste Easy Deli on auki 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä.

“Siltamäen aseman Easy Deli on pilottikauppamme ja täysin uusi palvelumuoto tien päällä liikkuville. Pilotin avulla haluamme kokeilla, miten tämäntyyppinen automaattikauppa istuu autoilijoiden arkeen. Sen perusteella päätämme ensi vuonna konseptin mahdollisesta laajentamisesta. Miehitetyillä liikenneasemillamme on paikkansa myös jatkossa, eivätkä ne ole katoamassa minnekään: yli 200 yrittäjä-  ja Neste K -kauppiastamme antavat edelleen Neste-asemille kasvot ja sydämen”, Kopra sanoo.

“Easy Delin arkkitehtuurissa on pyritty luomaan tila, joka toivottaa siellä asioijan tervetulleeksi. Materiaalivalinnoissa suositaan puuta ja kierrätysmateriaaleja. Erityistä huomiota olemme kiinnittäneet tilojen valoisuuteen, asioinnin helppouteen ja turvallisuuden tunnun lisäämiseen useilla yksityiskohdilla. Easy Deli on arkkitehtuurisesti kiinnostava myös ulkoapäin, sillä sen ulkoseinät saavat aikaan heijastavan efektin liikkuessaan tuulessa ja heijastaessaan liikenteen valoja. Se tuo uusia tuulia liikenneasema-arkkitehtuuriin ja kaivattua valoa näin talven keskelle”, kertoo Siltamäen Easy Delin arkkitehtuurikonseptin suunnittelusta vastanneen San Francisco Agencyn muotoilujohtaja Oona Colliander.

Robottikäsi hoitaa tankkauksen

Neste alkaa pilotoida Siltamäen asemalla myös kansainvälisestikin harvinaista robottitankkausta, jossa tankkaus hoituu tulevaisuudessa erityisen robottikäden avulla ilman ihmistä. Robottitankkaus tulee ensimmäiseksi valikoidun testiryhmän käyttöön. Sen käyttö vaatii robotin tunnistaman sirun asennuksen käyttäjän autoon. Sirun avulla järjestelmä pystyy tunnistamaan auton merkin ja sille suositellun polttoaineen.

“Robottitankkauksen käyttöönoton ja pilotoinnin osoittautuessa toimivaksi, toivomme voivamme tuoda enemmänkin robottitankkauskäsiä liikenneasemille. Jo nyt asiakas voi maksaa Nesteen asemilla tankkauksen mobiilisti, ja tulevaisuudessa tankkaaminen voisi olla mahdollista kokonaan ilman että asiakas poistuu autosta. Tulevaisuudessa robottikäsi voi siis olla hyvä apu esimerkiksi liikuntarajoitteisille”, Kopra päättää.

Neste Oyj

Kaisa Lipponen
Viestintä- ja brändimarkkinointijohtaja

Lisätietoja: Panu Kopra, Marketing & Services -liiketoiminta-alueen johtaja, Neste, puh. 050 458 9444

Lue lisää:

Neste Easy Deli
Video robottitankkauksesta
Liikenneaseman tiedot: Neste Express Vantaa Siltamäki

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2017 Nesteen liikevaihto oli 13,2 miljardia euroa. Vuonna 2018 sijoituimme toiseksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com

Liitetiedostot: