30 syyskuu 2022

Nesteen kokonaan omistaman Neste Engineering Solutions Oy:n sulautuminen Neste Oyj:hin viedään päätökseen

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Sijoittajat

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 30.9.2022 klo 10.00

Huhtikuussa 2022 Neste ilmoitti, että yhtiön kokonaan omistama tytäryhtiö Neste Engineering Solutions Oy (NES) yhdistetään Neste Oyj:hin. Suunnitelma on nyt viety päätökseen ja sulautuminen toteutuu 1.10.2022.

Yhdistyminen vaikuttaa vain Suomen toimintoihin. Koko Suomen NES:n henkilöstö siirtyy Neste Oyj:n palvelukseen. NES:n liiketoiminnoista tulee Engineering Solutions -yksikkö 1.10.2022 alkaen.

Engineering Solutions ja Neste Engineering Solutions tarjoavat korkealaatuisia teknologia- ja suunnittelupalveluita, sisältäen teknisen hankinnan, rakennustyön johtamisen ja projektinhallinnan öljy- ja kaasualalle, petrokemian- ja bioteollisuuden alalle. Engineering Solutions toimii Suomessa, kun taas NES:n liiketoiminnot Singaporessa ja Alankomaissa jatkavat Neste Engineering Solutions -nimellä.

Neste arvioi edelleen, onko hyödyllistä ja mahdollista yhdistää myös Neste Engineering Solutionsin liiketoiminnot Alankomaissa ja Singaporessa Nesteeseen.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Nesteen mediapuhelin, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30-16.00).

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2021 Nesteen liikevaihto oli 15,1 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi