20 Maaliskuu 2023

Finnair vähentää Helsinki-Vantaan lentoasemalta lähtevien lentojensa kasvihuonekaasupäästöjä Neste MY Uusiutuvalla Lentopolttoaineella

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 20.3.2023 klo 11

Kuva: Nesteen uusiutuvaa lentopolttoainetta kuljettava säiliöauto Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Lähde: Neste

Finnair on ostanut Nesteeltä 750 tonnia Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine™ -tuotetta vähentääkseen Helsinki-Vantaan lentoasemalta lähtevien lentojensa kasvihuonekaasupäästöjä. Uusiutuva lentopolttoaine on yksi tärkeimmistä työkaluista vähentää lentämisen päästöjä tulevina vuosina. Uusiutuvaa lentopolttoainetta on tarjolla kaikille Helsinki-Vantaan lentoasemalla liikennöiville lentoyhtiöille. 

Finnairin tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2045 mennessä, ja uusiutuvan lentopolttoaineen käyttö on tässä tärkeä työkalu. Neste MY Uusiutuvan Lentopolttoaineen käytöllä voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 %* polttoaineen koko elinkaaren aikana fossiilisen lentopolttoaineen käyttöön verrattuna. Finnairin nyt ostama polttoainemäärä on suurin yksittäinen uusiutuvan lentopolttoaineen erä, jonka se on hankkinut tähän mennessä. Neste toimittaa uusiutuvan lentopolttoaineen Helsinki-Vantaan lentoasemalle vuoden 2023 alussa. 750 tonnia uusiutuvaa lentopolttoainetta vastaa noin 400 lentoa Helsingin ja Tukholman välillä, kun käytetään sekoittamatonta, sataprosenttista uusiutuvaa lentopolttoainetta. Tällä hetkellä uusiutuvaa lentopolttoainetta voidaan käyttää tavanomaiseen fossiiliseen lentopolttoaineeseen sekoitettuna niin, että uusiutuvan polttoaineen osuus on enimillään 50 %.

”Finnair täyttää tänä vuonna 100 vuotta, ja lentämisen päästöjen vähentäminen on olennainen osa vastuullista tulevaisuutta. Uusiutuva lentopolttoaine on yksi  tärkeimmistä työkaluista päästöjen vähentämiseksi tulevina vuosina. Otamme tähän myös asiakkaat mukaan, ja pieni osa jokaisesta myydystä lentolipusta menee uusiutuvan lentopolttoaineen kustannuksiin.”, kertoo Finnairin vastuullisuusjohtaja Eveliina Huurre. ”Lentämisen päästöjen vähentämiseen tarvitaan laajaa työkalupakkia ja kaikkien panosta. Uusiutuvan lentopolttoaineen käyttöä kasvattaessamme jatkamme myös muita päästöjä vähentäviä toimia koneiden painon vähentämisestä lentoreittien optimoimiseen ja polttoainetehokkuuden parantamiseen.”

”Finnair oli yksi ensimmäisistä Neste MY Uusiutuvaa Lentopolttoainetta käyttäneistä lentoyhtiöistä. Olemme tehneet yhteistyötä pitkään, ja meillä on ilo tukea Finnairia sen vastuullisuustavoitteiden saavuttamisessa”, sanoo Jonathan Wood, Vice President Global Commercial and Technical, Renewable Aviation -liiketoimintayksiköstä Nesteeltä. ”On hienoa nähdä Finnairin vapaaehtoisesti hankkivan uusiutuvaa lentopolttoainettamme osana vastuullisuustoimenpiteitään ja samalla  lisäävän asiakkaidensa tietoisuutta siitä, miten voimme toimia vastuullisemman tulevaisuuden puolesta.”

Uusiutuva lentopolttoaine
Uusiutuva lentopolttoaine on vastuullisempi vaihtoehto perinteiselle fossiiliselle lentopolttoaineelle. Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine valmistetaan vastuullisesti hankituista sataprosenttisesti uusiutuvista jätteistä ja tähteistä, kuten käytetystä paistorasvasta ja eläinrasvajätteestä. Uusiutuva lentopolttoaine sekoitetaan tavanomaiseen lentopolttoaineeseen, ja se toimii saumattomasti jo käytössä olevien lentokoneiden moottorien ja polttoaineiden jakelujärjestelmien kanssa. 

*) Puhtaassa muodossa käytettynä. Laskettu vakiintuneilla elinkaariarvioinnin menetelmillä (esim. CORSIA).

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja:

Neste: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Finnair: Finnair media desk, +358 9 818 4020, comms@finnair.com

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2022 Nesteen liikevaihto oli 25,7 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi 

Finnair lyhyesti

Finnair on Aasian, Yhdysvaltojen ja Euroopan väliseen matkustaja- ja rahtiliikenteeseen erikoistunut verkostolentoyhtiö. Finnair on yksi maailman vanhimmista yhä operoivista lentoyhtiöistä ja täyttää 100 vuotta vuonna 2023. Vastuullisuus on Finnairin toiminnan keskiössä – yhtiö aikoo saavuttaa hiilineutraaliuden viimeistään vuoden 2045 loppuun mennessä. Asiakkaat ovat valinneet Finnairin Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi Skytrax-vertailussa 12 kertaa peräkkäin. Finnair on oneworld-allianssin jäsen. Finnair Oyj:n osakkeet on noteerattu Nasdaq Helsingissä.