8 Lokakuu 2019

Neste avaa toimiston kasvavalle Renewable Aviation -liiketoimintayksikölle ja tuo Neste MY uusiutuvan dieselin markkinoille Alankomaissa

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 8.10.2019 klo 14

Kuva: Pharos-kuvapankki

Maailman suurin uusiutuvan dieselin valmistaja ja kolmanneksi vastuullisin yritys* Neste laajentaa toimintaansa Alankomaissa. Neste avaa Amsterdamin alueelle Hoofddorpiin uuden toimiston, joka toimii kasvavan Renewable Aviation -liiketoimintayksikön kansainvälisenä keskuksena. Yritys lanseeraa samalla Neste MY uusiutuvan diesel™ -polttoaineen raskaan liikenteen asiakkaille Alankomaissa. 

"Toimiston avaaminen Alankomaissa on tärkeä askel uusiutuvan lentoliikenteen kasvustrategiamme toteuttamisessa globaalisti. Haluamme auttaa asiakkaitamme ja koko lentoliikennealaa vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä uusiutuvan lentopolttoaineemme avulla. Neste MY uusiutuva lentopolttoaine™ on huipputuote, jota on testattu yli tuhannella kaupallisella lennolla ja jota jo myydään ja käytetään markkinoilla", Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker kertoo.

Alankomaat on yksi maailman johtavista maista vastuullisten lentopolttoaineiden käytön edistämisessä. Keskittämällä uusiutuvan lentoliikenteen toiminnot Amsterdamin alueelle Neste tavoittelee nopeampaa liiketoiminnan kasvua ja tukee strategista tavoitettaan ottaa johtoasema uusiutuvassa lentopolttoaineessa globaalisti. Renewable Aviation -yksikön johtajaksi ja Nesteen johtoryhmän jäseneksi on valittu Thorsten Lange, joka siirtyy yhtiön palvelukseen viimeistään vuoden 2020 helmikuussa.

Neste on vastannut uusiutuvan lentopolttoaineen globaaliin kasvavaan kysyntään lisäämällä kapasiteettiaan jo 100 000 tonniin vuodessa. Vuoteen 2022 mennessä Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen tuotantokapasiteetti tulee olemaan yli miljoona tonnia vuodessa. 

Neste MY uusiutuva diesel lanseerataan Alankomaissa

Neste tuo Alankomaiden markkinoille Neste MY uusiutuvan dieselin, joka valmistetaan 100 %:sti uusiutuvista raaka-aineista. Huippulaatuista tuotetta on jatkossa saatavilla Nesteen jakelukumppanien Future Fuels Wholesalen, EG Groupiin kuuluvan EG Retailin (Netherlands), Calpam SMD Olien ja Tamoil Nederlandin kautta yhteensä yli 60 asemalla eri puolilla Alankomaita vuoden 2019 loppuun mennessä. 

“Ilmastokriisi on yksi aikamme suurimmista haasteista. Neste MY uusiutuvan dieselin avulla asiakkaamme voivat vähentää kasvihuonekaasupäästöjään jopa 90 prosenttia fossiiliseen dieseliin verrattuna. Meillä on ilo lanseerata tuote nyt myös Alankomaissa. Se on vastuullinen vaihtoehto fossiiliselle dieselille, eikä sen käyttö edellytä muutoksia olemassa oleviin ajoneuvoihin tai moottoreihin", Nesteen Renewable Road Transportation -liiketoimintayksikön johtaja Carl Nyberg sanoo.

Alankomaiden lisäksi Neste MY uusiutuvaa dieseliä on saatavilla Suomessa, Yhdysvalloissa Kaliforniassa ja Oregonissa sekä Ruotsissa, Latviassa ja Liettuassa.

Kasvua Alankomaissa

Neste on toiminut Alankomaissa vuodesta 2011 lähtien, kun yrityksen Rotterdamin uusiutuvien tuotteiden jalostamo aloitti tuotantonsa. Nesteen Rotterdamin ja Singaporen jalostamot ovat maailman suurimpia ja kehittyneimpiä uusiutuvan dieselin jalostamoja. Nesteen uusiutuvan dieselin ja muiden uusiutuvien polttoaineiden vuotuinen kokonaistuotantokapasiteetti on lähes kolme miljoonaa tonnia, ja vuoteen 2022 mennessä lähes 4,5 miljoonaa tonnia vuodessa.

*) Sijoitus Corporate Knightsin vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalla vuonna 2019.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja, vt.

Kuvia median käyttöön

Lisätietoja: Nesteen mediapuhelin, p. 050 458 5076 / media@neste.com (arkisin 8.30-16.00) 

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2018 Nesteen liikevaihto oli 14,9 miljardia euroa. Vuonna 2019 sijoituimme kolmanneksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com