19 elokuu 2020

Neste ja Air bp lisäävät vastuullisen lentopolttoaineen tarjontaa Euroopassa

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 19. elokuuta 2020 klo 14

  • Air bp ja Neste kasvattavat vastuullisen lentopolttoaineen tarjonnan viisinkertaiseksi.
  • Toimitukset alkavat tulevina viikkoina.

Neste, maailman suurin jätteistä ja tähteistä valmistetun uusiutuvan dieselin ja uusiutuvan lentopolttoaineen tuottaja, ja Air bp, kansainvälinen lentopolttoainetuotteiden ja -palvelujen toimittaja, ovat allekirjoittaneet sopimuksen vastuullisen lentopolttoaineen (Sustainable Aviation Fuel, SAF) tarjonnan lisäämisestä lentoasema-asiakkaille vuosina 2020 ja 2021. Määrä on viisi kertaa suurempi kuin yritysten toimittamat määrät vuonna 2019. Air bp tuo Nesteen tuottaman vastuullisen lentopolttoaineen saataville valituille lentoasemille, kuten Tukholmaan (ARN) ja Osloon (OSL), joissa toimitusten odotetaan alkavan tulevina viikkoina.

Tämä vastuullisen lentopolttoaineen lisääntynyt tarjonta vastaa nykyisten ja uusien lentoyhtiöasiakkaiden kasvavaan kysyntään. Kysyntä on kasvanut myös Norjassa, jossa mandaatti edellyttää 0,5 prosentin kaikesta myydystä lentopolttoaineesta olevan vastuullista. 

Nesteen uusiutuva lentopolttoaine on valmistettu 100 % uusiutuvista jäte- ja tähderaaka-aineista. Puhtaassa muodossaan polttoaine voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 % elinkaarensa aikana verrattuna fossiiliseen lentopolttoaineeseen. Uusiutuvalle polttoaineelle tehdään samat laatutestaukset kuin tavalliselle fossiiliselle polttoaineelle, ja sitä voidaan sekoittaa jopa 50% osuus fossiilisen polttoaineen sekaan lentokoneessa. Vastuullinen lentopolttoaine tarjoaa tällä hetkellä ainoan mahdollisen vaihtoehdon fossiilisille nestemäisille polttoaineille kaupallisten lentokoneiden voimanlähteenä.

”bp:n tavoitteena on olla hiilineutraali eli nettonollayhtiö viimeistään vuoteen 2050 mennessä ja auttaa koko maailmaa pääsemään nettonollatasolle. Air bp:n tavoitteena on tukea asiakkaitamme ja laajempaa ilmailuteollisuutta saavuttamaan vähähiilisyystavoitteensa. Uskomme, että vastuullisella lentopolttoaineella on tärkeä rooli alan elpyessä COVID-19-pandemian vaikutuksista. Olemme tyytyväisiä, että pystymme Nesteen kanssa jatkuvan menestyksekkään yhteistyön ansiosta lisäämään huomattavasti asiakkaillemme tarjottavan vastuullisen lentopolttoaineen määrää, heidän pyrkiessä vähentämään päästöjään”, sanoo Air bp:n toimitusjohtaja Martin Thomsen.

”COVID-19-pandemia ja sen taloudelliset seuraukset eivät ole muuttaneet tavoitettamme. Olemme edelleen täysin sitoutuneita ilmastonmuutoksen torjuntaan. Teemme sen tarjoamalla konkreettisia ja heti saatavilla olevia ratkaisuja ilmailualan kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen yhteistyössä kumppaniemme kanssa. Vastuullisen lentopolttoaineen käytön merkitys kasvaa ilmailualan jatkuvassa pyrkimyksessä vastata lentoliikenteen ilmasto- ja ympäristöhaasteisiin. Odotamme tiiviin yhteistyön jatkamista Air bp:n kanssa ja entistä kestävämmän ilmailun edistämistä yhdessä”, sanoo Thorsten Lange, Nesteen Renewable Aviation -liiketoiminnan johtaja.

Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen vuosikapasiteetti on tällä hetkellä 100 000 tonnia. Nesteen Singaporen jalostamon meneillään oleva laajennus ja mahdollinen lisäinvestointi Rotterdamin jalostamolle nostavat Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen vuosikapasiteetin noin 1,5 miljoonaan tonniin vuoteen 2023 mennessä.

Air bp on toimittanut vastuullista lentopolttoainetta vuodesta 2010 lähtien. Tähän mennessä se on vastannut toimituksista yli 20 asiakkaalle ja 16 lentoasemalle maailmanlaajuisesti, mukaanlukien Norjan Oslon lentoasema, jossa se toimitti ensimmäisenä Nesteen tuottamaa vastuullista lentopolttoainetta lentoaseman olemassa olevan polttoainejakelun infrastruktuurin kautta yhteistyössä alan muiden toimijoiden kanssa. 
Vuonna 2018 Neste ja Air bp ilmoittivat suunnitelmistaan tutkia ja kehittää toimitusketjuratkaisuja vastuullisen lentopolttoaineen toimittamiseksi lentoasemille ja lentoyhtiöille. Yhteistyön seuraavassa vaiheessa huhtikuussa 2019 Neste ja Air bp kehittivät yhdessä ratkaisun toimitusketjulle vastuullisen lentopolttoaineen toimittamiseksi Ruotsin markkinoille. Tällä yhteistyöllä saadaan lisättyä vastuullisen lentopolttoaineen saatavuutta eri lentoasemilla, hyödyntäen parhaalla mahdollisella tavalla Nesteen ja Air bp:n asiantuntemusta tuotannossa, polttoaineiden sekoittamisessa, tarjonnassa ja toimintojen turvallisuudessa.

 

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja (vt.)Lisätietoja:

Neste 
Yhteydenotot Nesteen mediapuhelimeen, puh. 050 458 5076 / media@neste.com (arkisin 8.30-16.00).

Air bp

Emerald Media, puh. +44 1420 560094 / liz.danner@emeraldmedia.co.uk

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2019 Nesteen liikevaihto oli 15,8 miljardia euroa. Vuonna 2020 sijoituimme kolmanneksi maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lisätietoa: neste.com

About Air bp

As the aviation division of BP, Air bp is one of the world’s leading suppliers of aviation fuel products and services. It has been investing in the aviation industry for more than 90 years to keep people flying safely around the world. In 2019 we supplied over 6.7 billion gallons of aviation fuel, fuelling over 7,000 flights per day at over 800 locations in more than 55 countries – that’s more than five planes a minute.

Its customers include commercial airlines, the military, business and private aircraft owners, airports and airfield operators. Air bp has a wide range of services to support its fuel offer including the design, build and operation of fuelling facilities, technical consultancy and training, low carbon solutions, the Sterling Card for efficient general aviation refuelling and innovative digital platforms to increase efficiency and reduce risk. 

For more information, go to www.airbp.com